Jeho kolega a přítel z aeroklubu Vladislav Musílek neskrýval smutek nad obrovskou ztrátou. „Je to hrozná tragédie, vůbec netuším, co se Jindrovi mohlo stát. Měl za sebou stovky seskoků,“ kroutil hlavou.

Zprávu o úmrtí kamaráda mu volali přímo z letiště, a tak se vydal na místo neštěstí. Tělo už zakrývali policisté černou plachtou, pod kterou byly vidět barevné díly padáku. „Vidím rozložený záložní padák, zřejmě za něj zatáhl, ale on se nerozložil. Snad se příčinu pádu od vyšetřovatelů dozvím,“ řekl smutně Musílek.

Sám před lety viděl pád parašutisty v Prostějově, kde se konala ukázka seskoků pro školy. Netušil, že se s podobným případem ještě setká, a navíc, u svého přítele.

Tělo muselo zůstat na místě do příjezdu inspekce. Ta své šetření skončila před jednadvacátou hodinou, tedy pět hodin po tragickém pádu. Na místo se dostavil i předseda Klubu vojenských veteránů Chrudim Stanislav Rychlý. „Včera jsme se ještě domlouvali na organizaci zářijových oslav výročí naší organizace. Ještě než nastupoval do letadla, hovořil prý se svou paní. Teď jsem s ní mluvil,“ sdělil policejnímu vyšetřovateli Rychlý. Zdůraznil, že zesnulý parašutista byl ve velmi dobré fyzické kondici. „Ujet sto kilometrů na kole pro něj nebyl problém. Byl aktivním výsadkářem,“ přiblížil sportovní zdatnost svého kamaráda.

„Šlo o pád muže s padákem, který kvůli rozsáhlým zraněním nepřežil. Případ je dále v šetření,“ uvedl major Ivan Pitra ze služby kriminální policie a vyšetřovaní. Inspektor parašutismu, který na místě zkoumal příčiny zřícení parašutisty, nepotvrdil, že se muži neotevřel padák. „V tuto chvíli to nejsem schopen říct. V každém případě je to velká tragédie,“ poznamenal před odjezdem z místa.