Na Žižkově herně nepropadl, právě naopak. Nebyl daleko od otočení skóre, šance na to si vytvořil. I tak je zisk bodu za remízu 1:1 v obnovené druholigové premiéře po devatenácti letech úspěch.

Z posil začal jen Sixta

Trenéři Pavel Jirousek a Pavel Matějka poslali na Žižkově do hry téměř totožný třetiligový kádr, ze sedmi posil se do základní sestavy dostal pouze záložník David Sixta.

Chrudimští vstoupili do druhé ligy bez respektu a již v první minutě se mohli bleskově dostat do vedení. Dvacetiletý Vašulín se po pěkné samostatné akci hnal sám na gólmana Hrubeše, jednička Viktorie ale senzačnímu vstupu Chrudimi do sezony zabránila.

„Mohli jsme se velmi rychle dostat do vedení, následně jsme ale rychle inkasovali, a to průběh utkání ovlivnilo,“ litoval chrudimský trenér Pavel Matějka neproměněné šance Vašulína a následné inkasované branky.

Východočeši si ve 4. minutě nepohlídali standardní situaci a na přední tyči uklidil hlavou balon do sítě bosenský útočník Imad Rondić. Sympaticky hrající chrudimský nováček nepolevil a po dvaceti minutách po faulu na Rybičku dotáhl manko po proměněném pokutovém kopu Daniel Vašulín.

„Díky aktivní hře, kterou jsme se ostatně prezentovali v průběhu celého zápasu, jsme po právu vyrovnali,“ poukázal kouč Matějka. A měl pravdu. Srovnání skóre bylo zasloužené.

Šance Rybičky

Druhý poločas přinesl šance na obou stranách, na straně Chrudimi v té největší selhal Rybička.

„Další brankové příležitosti nás mrzí, hráče chválím za zodpovědnost. Nerozehranost a nervozita byla znát, celkově jsme ale utkání zvládli dobře, a to nejen po výsledkové, ale i herní stránce,“ chválil Matějka.

Mecenáš Ivan Hoffmann předal slíbenou prémii v podobě švýcarských hodinek Jiřímu Adámkovi hned po zápase.
Fotbalu prospívám tím, že do něj nekecám

FK Viktoria Žižkov - MFK Chrudim 1:1

Fakta - branky: 4. Rondić – 24. z pen. Vašulín. Rozhodčí: Berka – Kotalík, Kožár. ŽK: Sintean, Rondić – Řezníček, Mastík. Diváci: 1126. Poločas: 1:1.
Žižkov: Hrubeš – Pardubský, Žežulka, Švejdík, Mareš – Opluštil – Volek (53. Sintean), Čermák, Podrazký (81. Batioja), Urbanec (67. Trapanovski) – Rondić. Trenér P. Mikolanda.
Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner, Sixta (81. Froněk), Dostálek (88. Hlavsa) – Vašulín (74. Šípek), Rybička. Trenéři: P. Matějka a P. Jirousek.

Petr Dejnožka