Zášť? Ani náhodou

Příběh Davida Sixty byl nalajnován jasně. V Hradci Králové působil od deseti let, do prvního týmu nakoukl v roce 2013. Ač dostal minimum příležitostí, s týmem oslavil postup do první ligy a zdálo se, že se talentovaný středopolař může těšit na slibnou kariéru. Ale… „Příležitost v přípravě jsem už nedostal. Bylo rozhodnuto, že půjdu na hostování,“ popisuje svůj konec v organizaci Votroků sám David Sixta. Nakonec z toho byl pád o dvě soutěže níže, do tehdy ještě třetiligové Chrudimi. „Cítil jsem velký zájem od trenéra Jirouska a hlavně jsem chtěl hrát. Byl to dobrý krok. Vůči Hradci zášť necítím, rivalita a velká chuť ho porazit tam ale je,“ tvrdí třiadvacetiletý záložník Chrudimi. „Na Hradec mám obecně dobré vzpomínky. Bydlím tam, chodil jsem do školy. Nemůžu říct nic špatného,“ dodal.

Sixta zároveň věří, že jeho návrat na hradecký stadion bude mít sladkou příchuť. Nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY chce využít nepřesvědčivých výkonů soupeře v posledních ligových zápasech. „Všichni vnímáme, že jejich výsledky jsou za očekáváním. Střelecky se jim nedaří, navíc řeší problémy se stadionem. Snad se nastartují až za týden,“ směje se autor tří druholigových branek.

Pocity zopakovat

Při motivaci čerpá Chrudim z úvodního derby na jejím hřišti, které dokázala i v deseti vyhrát po gólu Tomáše Froňka 1:0. „Pocitově to byl nejlepší zápas v sezoně. Rozhodli jsme v závěru, s čímž byla spojená velká euforie, kterou jsme si moc užili,“ připomněl podzimní duel Sixta. Zároveň si uvědomuje, že duel na hřišti soupeře bude mnohem náročnější. „Neočekává se, že budeme více na míči. Musíme hrát hlavně poctivě dozadu a z protiútoků trestat,“ plánuje.

Na opačné straně může chrudimskou defenzívu trápit Jakub Šípek. Útočník, který ještě na podzim kopal právě za Chrudim. „Pokud nastoupí, bude hodně namotivovaný. Zápas bude zajímavý,“ slibuje David Sixta.

Bitva východočeských rivalů Hradce Králové a Chrudimi startuje na malšovickém stadionu v neděli od 17 hodin.

Dvě z jedenácti branek přidal do sítě Olympiku i Brazilec Max (v bílém).
Podle plánu. ERA-PACK nastřílel jedenáct branek a slaví mečbol

Petr Dejnožka