V chrudimské sestavě se na stadionu v Blšanech na závěr přípravy protočilo v souboji s druholigovým protivníkem hned dvacet hráčů. „Bylo to první setkání s přírodní trávou a z toho důvodu jsme dali příležitost všem hráčů,“ sdělil důvody dvou zcela rozdílných poločasových sestav trenér Pavel Jirousek. Po bezbrankové první půli Chrudim v zápase inkasovala jako první, po neproměněné penaltě z nohy Romana Čápa jí však na obrat stačily tři minuty. Hrdinou duelu se stal exživanický Milan Ujec, který se prosadil dvakrát a strhl tím výsledný stav ve prospěch východočeského celku.

S obratem výsledku byl spokojen i šéf chrudimské lavičky: „Jsme rádi, že jsme byli schopni otočit nepříznivý stav.“ Přesto však nabízející se nadšení odmítá. „Nejsme v euforii, stále to byla jen příprava. Zápas si zhodnotíme a začneme se plně připravovat na první zápas s Brnem. To bude úplně o něčem jiném,“ je si vědom trenér MFK Chrudim Jirousek.

Chrudimští zakončili dvouměsíční přípravnou fázi s bilancí tří vítězství, dvou remíz a tří porážek. První ostrou zkouškou bude souboj se Zbrojovkou Brno, který uvidí chrudimský stadion Za Vodojemem v sobotu 2. března s úvodním výkopem v tradičních 10:15. 

FK Baník Sokolov - MFK Chrudim 1:2 (0:0)
Fakta - branky: 55. Štípek – 72. a 75. Ujec.
MFK Chrudim: 1. poločas: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Vencl, Hlavsa – Kesner, Kopecký, Sixta, Froněk – Vašulín, Rybička. 2. poločas: Mrázek – Krčál, Rendla, Vencl, Mastík – Sulík, Langr, Čáp, Kraják, Dostálek – Ujec.

Petr Dejnožka