MFK Chrudim - SK Benešov 2:0 (1:0)

Hlavičku Kučery ze třetí minuty zneškodnil benešovský brankář Mezhiev. V 5. minutě mířil Kesner jen do boční sítě benešovské branky. V 7. minutě hlavičkoval Ptáček vedle branky hostí. Benešovští se osmělili v minutě osmé, ale jejich rychlý brejk skončil na tyči domácí branky.

V 9. minutě měli domácí možnost zahrávat standardní situaci a Kopecký pěknou střelou protáhl Mezhieva. V 18. minutě hlavičkoval Drahoš, ale brankář Mezhiev vytěsnil jeho pokus na roh. Ve 25. minutě se k hlavičce dostal Kučera, ale i tentokrát byl hostující gólman pozorný.

Hrálo se velmi pohledné utkání, ve kterém byli domácí lepší a hosty vyjma osmé minuty do ničeho nepustili. Ve 43. minutě přišla pohledná kombinační akce, kdy Řezníček našel před brankou Kopeckého, který otevřel skóre utkání 1:0. Brankář Mezhiev tentokráte na nahrávku nestačil a Kopecký tak mohl skórovat do poloodkryté branky.

Druhý poločas začali aktivněji hosté, ale domácí defenziva fungovala bezchybně. Hosté se snažili o vyrovnání, ale to se jim nevedlo. V 68. minutě se protáhl po levé straně Dostálek a naservíroval milimetrovou nahrávku na Kučeru, ten jednogólové vedení navýšil střelou do prázdné branky 2:0. V 71. minutě přeloboval brankáře Mezhieva Ptáček, ale na poslední chvíli jeden ze zadáků Benešova odkopl míč, který mířil již do opuštěné branky. Hosté otevřeli hru a snažili se ještě něco s utkáním udělat.

Obrana Chrudimi však pracovala bezchybně. Ke konci utkání mohli domácí hráči skóre ještě navýšit, ale překonat potřetí brankáře se jim již nepodařilo. Hosté zahrozili střelou z hranice šestnáctky, ale i tu zastavila tyč domácí branky. Chrudimští tak i po dalším kole nenašli přemožitele a zůstávají dál na špici České fotbalové ligy.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Pavel Jirousek, trenér Chrudimi: „Celý týden jsem mužstvo připravoval na těžký zápas. V týmu byla až moc velká pohoda po utkáních s dobrými soupeři, která jsme zvládli. Poté, co jsme si nastudovali hru Benešova, tak jsme viděli, že to je velmi dobrý tým a že nebyla náhoda, že byl po čtyřech kolech v čele. Ukázali to tady. V poli pohyblivý tým, jen jsem si myslel, že budou hrát odvážněji, v prvním poločase hráli až moc hluboko, ale do brejkových situací chodili v hodně lidech a snažili se o ně. Byli to oni, kdo měl první šanci zápasu. Mráza dobře vyběhl a snížil úhel. Důležité bylo, že jsme dali branku do poločasu.

Do druhé půle jsme šli s náskokem, měli jsme tam několik šancí, ale soupeře podržel brankář. Už v první půli je podržel fantasticky při střele Kopeckého, a pak při hlavičce Krčála. My jsme druhý poločas začali šancemi, ale nedali jsme gól a soupeř získal pole, kombinoval, ale naštěstí pro nás v dostatečné vzdálenosti od brány. Ale byl to pohyblivý fotbal plný přihrávek. Smeknout klobouk před jejich výkonem. Skoro se mi chce říct, že to byl zatím nejlepší výkon z klubů, které tady byly. Byli jsme to my, kdo dal druhou branku, Jindra Kučera to tam dal na dva nula a to nás, myslím, uklidnilo.

Až zbytečně jsme se stáhli a chtěli jsme ten zápas nějak dobránit a soupeř se dostal do své druhé vyložené šance a dal znovu tyč. To bylo devět nebo deset minut před koncem. Soupeř to tam mohl zdramatizovat, nezdramatizoval. Odehráli jsme toto utkání ne ve stoprocentním stavu, myslím, že to bylo trošičku vidět, a proto je nutné tým pochválit, že to odehráli alepoň tak, jak to bylo. Teď se připravíme na Vyšehrad, specifické hřiště, umělá tráva, specifické pojetí hry. Je to velmi útočný tým.“

Roman Veselý, trenér SK Benešov: „Nebylo to z naší strany špatné utkání. Myslím, že jsme se dobře připravili na mužstvo Chrudimi. V prvním poločase jsme byli výborně organizovaní, místo toho, abychom šli do vedení, když jsme měli tisíciprocentní šanci na jedna nula, jsme nastřelili tyč. Pak jsme dostali nešťastný gól. Dnes jsme byli rovnocenným partnerem Chrudimi, drželi jsme somácí na uzdě, samozřejmě, že druhý gól je uklidnil. Možná, že i ten byl, z mého pohledu, nešťastný. Na druhou stranu, naše produktivita byla dnes nízká. V závěru jsme zase nastřelili tyč, ale ty příležitosti, které jsme měli, jsme neřešili tak, jak by si zasloužily. Ale co se týká bojovnosti a přístupu k utkání, to bylo za naší strany v pořádku.“

Fakta z utkání - branky: 43. Kopecký, 69. Kučera. ŽK: bez karet. Rozhodčí: Musil Váňa, Opočenský. Diváci: 260.

MFK Chrudim: Mrázek Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík Kesner (89. Holeček), Kopecký (90. Vavrouš), Ptáček, Vodrážka (C), Dostálek (79. Stránský) Kučera (74. Vašulín)

SK Benešov: Mezhiev Ngimbi (65. Balata), Laštovka (C), Vrňák, Ježdík P. Farkaš, Hrebeniuk (71. Turek), Artemuk (79. Rataj), Čapek, Bohata (88. Filip) Ježdík V. (MFK)