Jiří Janda: „Schází nám pět zraněných hráčů, ale o úspěšný výsledek se popereme. Rádi bychom Titanic potopili podruhé, i když by to pro něj nebyla taková tragédie, jako při katastrofě legendárního parníku."

KRAJSKÝ PŘEBOR

Třemošnice - Choceň

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Pokusíme se na domácím hřišti proti favoritovi konečně zabodovat a doufám, že nás nepostihne podobná smůla jako při minulé domácí porážce s rezervou Svitav."

Chrudim B - Pardubičky

Martin Škrha, vedoucí mužstva MFK Chrudim B: „Pardubičky doplnily tým kvalitními hráči, takže jejich první místo v roli nováčka soutěže může být pro někoho překvapením, pro mě však ne. My chceme v domácím prostředí získat tři body a napravit tak smolnou ztrátu z Dolního Újezdu."

Polička - Hlinsko

Miroslav Bouška, vedoucí mužstva FC Hlinsko: „Netradičně v neděli nás čeká sousedské derby v Poličce. A protože jsme ve dvou předchozích zápasech na hřištích soupeřů plně bodovali, rádi bychom přivezli nějaký bod i od tohoto kvalitního protivníka."

Č. Třebová - H. Městec

Martin Volejník, vedoucí mužstva Jiskry Heřmanův Městec: „Fotbal v krajském přeboru je rychlejší a kvalitnější než v I. A třídě odkud jsme postoupili a my hrajeme prostě to, na co máme se snahou udělat dobré výsledky. Tentokrát se pokusíme překvapit a potvrdit body z posledního domácího zápasu."

I. A TŘÍDA

St. Hradiště - Slatiňany

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Jedeme k druhému zápasu za sebou ven. A nečeká nás určitě o nic lehčí zápas než v Přelouči, možná naopak Hradiště se totiž od začátku soutěže pohybuje v popředí tabulky. Teprve v minulém 5. kole poprvé prohrálo (v Načešicích). My tam nemáme co ztratit. Ale já bych byl rád, kdybychom si do tabulky pravdy připsali nějaký ten plusový bod, což by znamenalo z venku minimálně remízu. Nezbytným předpokladem k tomu však musí být rapidně zlepšená hra v obraně. Na můj vkus dostáváme příliš mnoho branek (zatím jsme jich dostali jasně nejvíc ze všech týmů 1.A třídy). A tak přestože gólů dost střílíme, moc bodů zatím nemáme. V Hradišti se nám dlouhodobě nedaří já však věřím, že jednou se to musí zlomit. Třeba to bude právě teď i přesto, že nám stále budou chybět někteří hráči základní sestavy."

Prosetín - Hlinsko B

Luboš Kropáček, trenér Sokola Prosetín: „V neděli přivítáme starého známého ještě z I. B. třídy, který má o dva body více než my, navíc v minulém kole silně vzdoroval favorizované M. Třebové. My ale hrajeme doma a v této bodové tísni si nemůžeme dovolit další ztrátu. Věřím, že nám opět gólově pomůže naše nová posila Silwain Hott Bilong, který už v minulém kole prokázal své kvality."
Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Na derby v Prosetíně se těšíme. Oba mančafty nemají bodů nazbyt, takže utkání bude pro oba důležité. Domácí udělají jistě všechno pro to, aby vybojovali první podzimní výhru. My se pokusíme uhrát na jejich horké půdě bodík. Pojedeme na tento zápas s mladým kádrem, protože náš A tým hraje ve stejný čas v Poličce, ale budeme se snažit podat co nejlepší výkon."

Králíky - Chrudim C:

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Po dobře zvládnutém derby s Prosetínem jedeme na hřiště nováčka soutěže Jiskry Králíky. Nesmí nás ukolébat postavení soupeře v tabulce, cesta k úspěchu jako vždy vede přes kvalitní a zodpovědný výkon."

Načešice - Srch

Jiří Janda, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Zkusíme vyhrát, i když to pro nás bude těžké, protože nám momentálně schází pět zraněných hráčů. Ale rozhodně se o úspěšný výsledek popereme a rádi bychom Titanic Srch potopili podruhé, přestože by to pro něj nebyla taková tragédie, jako při katastrofě legendárního parníku téhož jména."

I. B TŘÍDA

Chroustovice - Nasavrky

Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „Věříme, že se vrátíme do dobré pohody a v tomto utkání budeme bodovat, přestože proti týmu Nasavrk se nám v minulých utkáních nedařilo."
Luboš Dostálek, trenér FC Nasavrky:
„V Chroustovicích nás nečeká nic jednoduchého. Obě mužstva, která na sebe v tomto kole narazí, jsou nováčkové. Domácí se před sezonou posílili, zřejmě se jim podařilo sestavit dobré mužstvo, byť v minulém kole prohrálo v Luži. Tam se ale bude jenom těžko vyhrávat. my jedeme bojovat a zkusíme získat nějaký bod."

Kameničky - Řečany

Kamil Sádovský, trenér FK Kameničky: „V neděli nás čeká velmi těžký soupeř. Sice se Řečanům na začátku letošní sezony moc nevede, stejně jako nám, ale vždy jsou zápasy mezi námi velmi vyrovnané, tak nás určitě čeká pěkný zápas v němž budeme chtít uspět. Rád bych pozval všechny fanoušky kteří nám věří, aby nás přišli podpořit."

Luže - Holice B

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva Luže: „V neděli v domácím zápase přivítáme rezervu Holic. Při pohledu na tabulku to vypadá na naše povinné vítězství, ale víme, že zápas nebude tak jednoduchý. Po vítězném derby chceme pokračovat bez ztráty bodu na čele tabulky."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL