V neděli jste hráli derby, ve středu pohár s Chrudimí. Jak velký to byl rozdíl?
Pro nás to byl zápas jako každý jiný. Přijelo nás podpořit mnoho fanoušků. Hodně lidí se na toto utkání těšilo. Chrudim byla velmi nehecovaná a pro nás dost těžký soupeř. Souboj prvoligového týmu s tím třetiligovým jsem zažil i z pohledu outsidera, když jsem hrál za Králův Dvůr. A vím, že se tým vyhecuje úplně jinak, než na ostatní zápasy. Hraje také třeba na menších nebo horších hřištích. Nikdy to nejsou jednoduché zápasy a já jsem rád, že jsme to zvládli. Pro nás byl postup povinnost. V poháru chceme dojít daleko a jsem rád, že jsme to tady zvládli.

Jak probíhali dva dny po vítězném derby. Dostali jste od trenéra trošku volnější program nebo jste se připravovali klasicky?
Pro nás to byl klasický program. Už v pondělí ráno jsme měli normální trénink. Na oslavy nebyl čas, protože jsme se připravovali právě na utkání s Chrudimí. V sobotu nás navíc čeká další těžký zápas proti Karviné, který bychom také rádi vyhráli.

Proti Chrudimi jste se dlouho nemohli prosadit, nakonec jste dali gól do šatny.
Tak to přesně je. Chrudimský tým byl čerstvý, kluci měli mnoho sil a ze začátku nás velmi dobře stíhali. Byli agresivní a nepříjemní. My jsme několikrát zkazili i lehké přihrávky, takže jsme nepodali optimální výkon. Stále jsme si ale říkali, že musíme být trpěliví, že ten gól může přijít v první půli nebo i v té druhé, ale hlavně musí přijít.

Jak vám bylo, když domácí vyrovnali?
Já jsem stále věřil, že tohle utkání zvládneme. Byl tam takový nešťastný závar ve vápně, který jsme organizačně nezvládli a vyplynula z toho zbytečná penalta. To vyrovnání bylo sice nepříjemné, ale věřil jsem v naši sílu a že to dokážeme ještě zvrátit na naší stranu.

Klíčová byla vaše odpověď, kdy jste dokázali do pár minut vstřelit branku získali znovu vedení, že?
Ano. Hned po chrudimské penaltě padla i ta červená karta, a to nám určitě také pomohlo. Klukům z Chrudimi už trochu ubývaly síly. Navíc měli stále méně balón na kopačkách a bez něj se hraje o poznání hůře. Ta naše penalta přišla hned po vyrovnání, což nás poměrně uklidnilo.

Věděli jste něco o Chrudimi už před zápasem?
My jsme se na Chrudim připravovali jako na každý jiný zápas, takže ano, věděli jsme toho dost. Na zápasy Chrudimi se tady byl podívat asistent trenéra, věděli jsme jak asi bude vypadat sestava, která proti nám nastoupí a na ní jsme se připravili.