Do utkání lépe vstoupili domácí, když se z první vážnější akce prosadil hlavou domácí Eliáš, který přehlavičkoval vyběhnuvšího brankáře Mrázka. V 6. minutě se tak skóre posunulo na stranu domácích 1:0. Hosty gól nesrazil a hráči MFK začali postupným tlakem získávat herně navrch. Střela Vavrouše, Drahoše, Vodrážky ani Kopeckého neměla potřebný gólový efekt. Některé další příležitosti pokryl brankář Krček nebo zblokovala a odvrátila defenziva domácích.

Ve 36. minutě se chrudimští prosadili, ale ještě před střelou Kopeckého byl chrudimskému hráči odmáván ofsajd. V prvním poločase byli hosté aktivnější, fotbalovější, ale gólem ze šesté minuty odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

Druhý poločas začali aktivně domácí, ale pouze jen na několik málo minut. Ve 48. minutě přišla hlavička Ptáčka na druhé straně s níž měl brankář Krček nemalé problémy, ale míč dokázal vytěsnit na roh. V 52. minutě se, ale hosté již mohli radovat, když centr Ptáčka z pravé strany dopravil do branky Dostálek. Chrudimští chtěli utkání otočit a tak se snažil ještě více zvýšit aktivitu. Domácí se zatáhli a spíše se snažili ohrozit chrudimské z brejků.

V 72. minutě měli šanci, ale brankář Mrázek včasným vyběhnutím jejich útočníka Boučka vychytal. V 84. minutě se po hrubce hostí dostali domácí do šance, ale brankář Mrázek znovu vychytal domácího střelce Šlapáka. V poslední pětiminutovce se k míči v šestnáctce domácích dostal Vašulín, ale zakončit se mu nepodařilo. Do konce utkání se tak již žádné mužstvo nedokázalo třelecky prosadit a tak se oba soupeři rozešli smírně 1:1.

O bodu navíc rozhodovaly pokutové kopy. Po úvodních kopech byli úspěšní střelci Balšánek s Kučerou, poté vychytal Mrázek Šlapáka a domácí brankář Krčil si vedl stejně proti Kopeckému. Ve třetí sérii byli úspěšní domácí Kraus a chrudimský Drahoš. Ve čtvrté sérii se proti Mrázkovi prosadil Matas. Vašulín však brankáře Krčila nepřekonal a tak v páté sérii rozhodl Dochtor o bodu na víc pro domácí.

FK Králův Dvůr - MFK Chrudim 1:1, pen. 4:2
Branky: 6. Eliáš – 52. Dostálek. Rozhodčí: Matoušek – Leška, Lafek. Žluté karty: 63. Eliáš (KDV), 78. Soldát (KDV), 84. Šlapák (KDV) – 88. Ptáček (CHR), 90+2. Vodrážka (CHR). Poločas 1:0. Diváci: 220.
Sestavy - FK Králův Dvůr: Krček – Zelenka, Růžička, Soldát, Břížďala – Eliáš (90. Dochtor), Matas, Balšánek, Kraus – Procházka (65. Bouček), Šlapák.
MFK Chrudim: Mrázek – Mastík (85 Vašulín), Drahoš, Krčál, Řezníček, Langr, Dostálek (77. Kesner), Ptáček, Vodrážka, Kopecký, Vavrouš (76. Kučera).

OHLAS PO UTKÁNÍ
Trenér MFK Chrudim Pavel Jirousek: „Těžká půda v Králově Dvoře, konsolidovaný zkušený soupeř, proto jsme trochu pozměnili rozestavení, abychom získali střed pole. Myslím, že jsme měli v prvním poločase herně výrazně navrch. Bohužel, jedna hrubá chyba v šesté minutě, nedorozumění mezi golmanem a beky a špatné brankařovo vyběhnutí nás dostalo do stavu 0:1.

Ve druhém poločase se nám podařilo hned z kraje vyrovnat. Věřil jsem a bylo to i cítit ze hry, že jsme schopni otočit skóre. Ale máme problém vstřelit branku.

Naštěstí i Mrázek napravil svoji chybu z první půle a chytil soupeřovi jeden nájezd, když nám králodvorský hráč utekl.

Penalty jsme prohráli, byť jsme měli výhodu, že soupeř první neproměnil. Kdybychom penalty vyhráli, řekl bych, že jsem spokojený se dvěma body. Takhle si myslím, že bod z venku z takovéhle půdy je dobrý, ale po průběhu utkání jsem přesvědčený, že jsme měli na víc.“