MFK Chrudim – FC Písek 1:0

Branka: 16. Kesner.

Domácí začali utkání mírným náporem, kterému však scházelo střelecké zakončení. Když už se zdálo, že hosté po čtvrt hodině vyrovnávají hru, podnikl po levě straně rychlý protiútok Adámek a jeho nahrávku se snažil zakončit Rybička. Míč mu však nesekl, ke štěstí MFK se však vykulil před Kesnerem, pro kterého již nebyl problém do poloprázdné klece otevřít skóre. V dalším průběhu hra pokračovala za mírné územní převahy Východočechů, jakékoliv zajímavé zakončení však chybělo.

Ve 39. minutě o sobě dali poprvé vážněji vědět hosté, ránu Šlehofera však vytěsnil Mrázek na roh. Za tři minuty se na druhé straně málem dostal snadno ke druhému úspěchu Rybička, po nedorozumění píseckého gólmana Štěpanovského s jedním z obránců šel ale odražený míč nad.

I po přestávce byli domácí dlouho více na míči, i když hra se odehrávala převážně od vápna k vápnu. V jedné z mála šancí se zjevil v 55. minutě Vácha, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ale zamířila těsně nad břevno. Šest minut nato si dobře naběhl do vápna Sixta, než ale stačil vystřelit po kontaktu s jedním s hostujících hráčů upadl, píšťalka rozhodčího však zůstala němá.

Chvíli nato dal o sobě hned dvakrát vážněji vědět do té doby nevýrazný exsparťan Slepička. Tlak Písku začal sílit a v 72. minutě se hosté dostali k největší šanci zápasu. Po přímém kopu se míč dostal na malé vápno k Rendlovi, jehož střelu ale Mrázek na brankové čáře pohotově kryl.

V závěru se Jihočeši snažili všemocně o vyrovnání, v nastavení dokonce vyrazil do pokutového území Chrudimi i gólman Štěpanovský, na vítězství domácích se ale nic nezměnilo.

Fakta – branka: 16. Kesner. Rozhodčí: Vít (Jičín). ŽK: 2:2. Diváci: 220. Poločas: 1:0.

Chrudim: Mrázek – Adámek, Krčál, Drahoš, Řezníček – Kopecký (86. Nadrchal), Vodrážka (91. Radouš), Sixta (77. Mastík), Kesner (92. Hauf) – Vácha, Rybička (74. Langr).
Písek: Štěpanovský – Guiti (55. Nohava), Milec, Němec (55. Zušťák), Slepička, Rendla, Kalášek, Held (68. Dolejš), Sajtl, Šlehofer, Ježdík.

Pavel Jirousek, trenér Chrudimi: „Věděli jsme, že půjde o těžké utkání, protože současná kvalita Písku neodpovídá předposlední příčce. Byli jsme však dobře připraveni a naše vítězství je zasloužené. Je třeba ocenit výkon všech kluků, kteří odvedli dobrou práci." (rp)