Mnohý z fanoušků se proto obával, že se oba rivalové po derby Na Vinici bodově srovnají, ale opak byl pravdou. Výhra „emefkáčů" po velmi dobrém výkonu 2:0 předznamenala opět jejich úspěšnou jízdu.

V náročných „anglických týdnech", kdy hráli dvakrát týdně, následně vyhráli na hřišti čtvrté Roudnice 3:1 a nyní v dohrávce u Nisy nad libereckou rezervou 3:0 a náskok Chrudimáků na špici je opět luxusní – jedenáct bodů. A když vezmeme lepší bilanci proti Pardubicemi, tak vedou vlastně opět o tucet bodů jako po podzimu. Pardubičtí totiž mezitím klopýtli v Králově Dvoře po remíze 1:1.

Výhra MFK v Liberci byla naprosto zasloužená. Většinu zápasu Východočeši diktovali tempo, vytvořili si řadu šancí a tři z nich dokázali proměnit. Skóre otevřel parádní střelou přes hlavu Radim Holub, do poločasu zvýšil Tomáš Dostálek, který se vrátil do Chrudimě právě z Liberce, a skóre pečetil po centru dalšího exliberečáka Ondřeje Kesnera Jiří Adámek, který se vrací do sestavy po zranění ruky.

Stínem utkání bylo ovšem zranění záložníka Lukáše Mastíka, který musel být ve 36. minutě vystřídán. „Bylo to v souboji o míč, kdy mi protihráč zasáhl stojnou nohu a když jsem slyšel, jako v ní ruplo, tak jsem věděl, že je zle. Myslím, že to nebyl úmyslný faul, hráč Liberce nedostal ani žlutou kartu. Při vyšetření v liberecké nemocnici jsem se dozvěděl, že to je zlomená lýtková kost a budu mít pauzu asi pět až šest týdnů, to znamená, že to je vlastně do konce jarní sezony. Ještě mám jít na vyšetření k nějakému specialistovi, jestli nebude potřeba nějaká operace, ale doufám, že ne," svěřoval se nám Lukáš telefonicky při zpáteční cestě, kdy ho vezl domů mecenáš klubu Ivan Hoffmann.

Oba měli smíšené pocity. Na jedné straně radost z další výhry MFK, na druhé straně zklamání z nepříjemného Lukášova zranění. „Je to velká ztráta, protože Lukáš se na jaře vypracoval do základní sestavy a podával velmi dobré výkony. Doufám, že si s touto komplikací dokáže náš mančaft poradit a bude předvádět takovou hru i výsledky, jako v posledních zápasech. A Lukášovi samozřejmě přeji co nejrychlejší návrat na trávník," zdůraznil Ivan Hoffmann.

Podstatně lepší náladu měl autor vedoucího gólu MFK při utkání v Liberci Radim Holub, jehož trefa by se mohla směle řadit do soutěže o gól měsíce. „K mé trefě snad jen to, že se ke mně dostal balón po rohu Kesyho (Kesnera) a já to trefil zadovkou takýma polonůžkama. Byla to spíše náhoda," říkal skromně exligový kanonýr. A v souvislosti se znovu nastartovanou spanilou jízdou MFK řekl: „V nabitém programu se nám zatím daří a byli bychom rádi, aby nám ta série vydržela co nejdéle. Bylo by nejlepší vydržet to až do konce jarní části, ale bude to těžké. Program je náročný. Teď nás čeká v sobotu Kladno, které mělo týden volna. Mají nového trenéra a herně se zlepšují. Minule poprvé vyhráli venku – v Letohradě 2:1, proto si musíme dát pozor."

Zdroj: Youtube