Zatím si o tom, že Chrudim postoupí do třetí ligy, cvrlikali jenom vrabci na střeše. Vedení klubu jenom mlží. „Nezlobte se, ale všechny informace k soutěžím se dozvíte až na tiskové konferenci, která se koná ve čtvrtek,“ sdělil Deníku sekretář Luboš Popelka.

Zdroj, který je s celou situací velmi dobře obeznámen, ale nechtěl být jmenován, nám však potvrdil: „Ano, je to jisté. Chrudim bude od příští sezony v ČFL.“ Nahradí tak České Budějovice B, které se ze soutěže odhlásily.

Další novinkou je, že soutěž bude hrát pod názvem MFK Chrudim. Na třetí pokus totiž došlo ke sloučení chrudimských rivalů AFK a SK.

Vzhledem k tomu, že některé fotbalové kluby (například V. Žižkov B) nepodaly přihlášku do divize, naskytla se možnost postupu i České Skalici. Druhý tým letošního ročníku krajského přeboru Královéhradecka ovšem tuto možnost odmítl.

„Nabídka hrát divizi skutečně přišla, na rozhodnutí jsme ale měli jen asi tři hodiny. Pokud by to byl týden, možná by se s tím dalo něco dělat, třeba by se našel nějaký sponzor, který by do toho s námi šel,“ říká Jan Holý, sekretář českoskalického oddílu. Vedení oddílu navíc včera večer zasedalo kvůli jiné zásadní věci. Tou bylo projednání půjčky ze strany města, aby Jiskra Česká Skalice v příštím ročníku mohla vůbec obhajovat druhé místo v krajském přeboru.

Naopak příležitosti využil druhý celek krajského přeboru Pardubicka, Sokol Živanice, a spolu s vítězem soutěže FK Pardubice B může dodatečně slavit po roční odmlce návrat do divize.

Na druhou stranu zřejmě definitivně padla možnost, aby FK Pardubice hrály druhou ligu. Celky, kterým původně nebyla udělena profesionální licence, ji po odvolání obdržely, takže z ČFL jdou nahoru pouze Bohemians Praha. Druhá Mladá Boleslav B a třetí Pardubice v soutěži asi zůstanou.

(ry, mr, jt)