V sobotu v tradičním čase od 10.15 vyběhnou fotbalisté MFK Chrudim na trávník stadionu Za Vodojemem k dalšímu utkání České fotbalové ligy. Soupeřem v prvním jarním utkání na domácí půdě jim budou Karlovy Vary. Chrudim v letošním úvodním kole zvítězila na půdě TJ Kunice 1:0 a prodloužila tím svou sérii utkání bez porážky na třináct zápasů. „Po výhře v minulém kole je nálada v týmu pochopitelně dobrá, ale museli jsme hráče trošku krotit, aby se vrátili na zem a dokázali ten výsledek potvrdit i na domácí půdě," přibližuje trenér chrudimských fotbalistů Pavel Jirousek.

Pozor na kapitána

Karlovy Vary patří mezi skupinku týmů na chvostu tabulky, které jsou ohrožené sestupem. Potvrdila to i jejich domácí porážka v prvním jarním utkání od lídra z Kolína (1:4). Na druhou stranu už soupeř v minulých vzájemných střetnutích ukázal, že se proti Chrudimi umí prosadit. „Musíme k tomu zápasu přistoupit zodpovědně, přijede tým bojující o záchranu, takže to určitě nebude snadné utkání," vysvětluje trenér Jirousek a zmiňuje asi největší zbraň západočeského týmu kapitána Mariana Geňu.

„Na karlovarského kapitána nemáme nejlepší vzpomínky, snad v každém vzájemném zápase nám vstřelil branku. Je to pro tuhle soutěž hráč nadstandardních kvalit a budeme si ho muset lépe ohlídat," říká Pavel Jirousek. „O osobní obranu určitě nepůjde, všichni hráči si ho musí více všímat. Bohužel jsme je na tohle upozorňovali už před minulými zápasy a stejně se proti nám dokázal prosadit, tak doufám, že tentokrát ho uhlídáme," dodává.

Ofenzivnější sestava

Chrudimským bude i v tomto utkání chybět obránce Pavel Štěpánek, kterého ze hry vyřadila zlomenina kotníku z generálky. „Přibylo pár šrámů a dalších drobných věcí a někteří hráči měli tento týden úlevy v přípravě, ale uvidíme na dnešním tréninku. Já doufám, že žádné omluvenky nebudou a všichni budou na domácí premiéru připraveni," komentuje zdravotní stav svého mužstva kouč Jirousek.

Konkrétní taktiku pochopitelně prozradit nechtěl, sestava ale určitě dozná oproti duelu s Kunicemi nějakých změn. „Je to jiný soupeř, takže tomu bude odpovídat i naše hra. Určitě nastoupíme v ofenzivnějším složení, protože budeme chtít využít domácí prostředí a tlačit se víc do útoku," vysvětluje trenér východočeského celku.

Minulou sobotu nechal Jirousek na lavičce z taktických důvodů většinu utkání sedět kanonýra Radima Holuba. V prvním domácím utkání už by ale měl být opět postrachem hostující obrany a jedním lákadel, kvůli kterému by si chrudimští fotbaloví fanoušci neměli nechat jarní premiéru ujít. Na podzim Holub skóroval patnáctkrát a pokud potvrdí formu i na jaře, výrazně si tak říká o korunu krále střelců ČFL.

Ceny pro tři vylosované

Sobotní utkání startuje v tradičním čase od 10:15 na chrudimském stadionu Za Vodojemem. A důvodů, proč vidět tenhle zápas přímo na hřišti, by se našlo hned několik. „Máme výbornou bilanci v domácích zápasech, mnoho bodů v nich neztrácíme a budeme to chtít potvrdit i v zítřejšímn utkání," přidává jeden z důvodů chrudimský trenér Pavel Jirousek.

Klub si navíc připravil pro fanoušky příjemné překvapení. Vstupenky na zítřejší utkání budous slosovatelné, tři vylosovaní šťastlivci se tak budou moci po utkání těšit na hodnotné ceny od klubových sponzorů. Hlavní cenou jsou kvalitní dámské hodinky a i ty zbývající jsou určeny ženám. To jistě potěší nejen dámskou diváckou menšinu přímo na tribuně, ale i fanoušky muže, kteří budou mít v případě, že se na ně usměje štěstí, hezký dárek například pro svou drahou polovičku.

Hlavním lákadlem ale pochopitelně bude fotbal. Zápasy Chrudimi s Karlovými Vary bývají na obou stranách bohaté i na branky. Potřebné ingredience na tu správnou domácí premiéru tedy máme, nyní nezbývá, než se těšit, co z nich zítra fotbalisté MFK „vykouzlí" na hřišti.