Ve třetí fotbalové lize pomalu přituhuje. Tabulka je pět kol před koncem podzimu hodně vyrovnaná a každá bodová ztráta za této situace mrzí dvojnásob. Moc dobře to vědí právě v Chrudimi, o to větší vrásky jim přidělala poslední domácí remíza s Čáslaví.

Oba sobotní soupeře dělí v tabulce pouhé dva body, Chrudim by se tak v případě výhry posunula před královedvorské fotbalisty. Cíl domácích je tedy jasný. „Je to další utkání, které nechci říkat přímo musíme, ale rozhodně chceme zvládnout. Králův Dvůr prošel před sezonou velkou obměnou, vyměnil se i trenér, takže je to trochu jiné mužstvo, než proti kterému jsme nastupovali v minulém ročníku," říká o soupeři trenér domácích fotbalistů Pavel Jirousek. „Za poslední roky měli nejlepší rozjezd do sezony, vůbec si nevedou špatně, takže to nebude snadné," dodává.

Domácí potřebují nejen v tomto střetnutí zlepšit především koncovku. V posledním kole měli hlavně ve druhé půli míče častěji na svých kopačkách, několikrát se jim povedlo soupeře na chvíli uzavřít na jeho polovině, vypracovali si i řadu gólových šancí, ale jedinou branku vsítil Radim Holub z penalty. Právě on je momentálně nejlepším střelcem MFK se šesti přesnými trefami, rovnou polovinu jich ale dal ze značky pokutového kopu. Čtyřmi brankami se může pochlubit Tomáš Vácha a o jednu méně potom mají Petr Vladyka a Ondřej Kesner. Zda některý z nich navýší svou gólovou statistiku, se ukáže až v sobotu. Přijďte je povzbudit!