Na hřišti čtvrtého týmu tabulky utrpěl nejen první porážku v této soutěži, ale po 483 dnech skončila také jeho nevídaná série 31 mistrovských zápasů bez prohry (naposledy Chrudim prohrála 13. listopadu 2010 v Náchodě 0:1 ještě v divizi pod názvem AFK).

Sokol Ovčáry – MFK Chrudim 2:1 (0:0).

Na podzim Chrudimští tohoto soupeře porazili U Vodojemu 2:0 a nastartovali tak svou spanilou jízdu třetí nejvyšší soutěží. Tentokrát jim štěstí tolik nepřálo. Průběh zápasu výrazně ovlivnila devátá minuta. Stopér Radouš na brankové čáře zachraňoval nebezpečí rukou a po zásluze uviděl červenou kartu. Následný pokutový kop Hykovi brankář Mrázek bravurně zneškodnil. I přes oslabení drželi „emefkáči“ s domácím Sokolem v první půli krok a opticky byla hra vcelku vyrovnaná, bez větších šancí.

Další zlomovým momentem se stala 57. minuta. Vodrážka čistě vypíchl protihráči míč, ale sudí to bohužel viděl jinak a ukázal opět na značku pokutového kopu. Tentokrát se již exekutor Horák nemýlil a „sokolíci“ vedli 1:0. Chrudimští však dál statečně bojovali s přesilou a v 66. minutě se podařilo Mastíkovi vyrovnat na 1:1 dalekonosnou střelou z 25 metrů do „šibenice“. Za tohoto stavu udělal rozhodčí další chybu, která ovlivnila zápas. Holub mohl postupovat sám na brankáře, ale místo ponechané výhody odpískal sudí faul. Výsledkovou tajenku rozluštil v 81. minutě Muller, který se nejlépe orientoval ve skrumáži – 2:1. Východočeši v závěru hráli vabank a měli ještě dvě solidní šance na srovnání skóre. Blízko gólu byl zejména Vladyka, který jen těsně minul šibenici.

Fakta – branky: 57. Horák z pen., 81. Muller – 66. Mastík. ŽK: 1:1. ČK: 0:1 (9. Radouš). Diváci: 350. 

MFK Chrudim: Mrázek – Luptovský (82. Vácha), Štěpánek, Radouš, Vágner – Kesner, Hauf, Vodrážka, Mastík, Dostálek (82. Vladyka) – Holub (87. Adámek).

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Vstup do jarní sezony jsme si představovali přece jenom jinak. Bohužel, osmdesát minut jsme museli hrát o deseti, ale přesto jsme sehráli s kvalitním soupeřem vyrovnanou partii a remíza byla v našich silách. Ke druhé penaltě mohu říci jenom to, že byla z říše smíchu, ale nám do něj nebylo. Za obětavý výkon v oslabení musím před hráči smeknout. Věřím, že nám bude v příštím kole, kdy budeme hostit rezervu mistrovské Viktorie Plzeň, více nakloněna štěstěna.“

Zdroj: Youtube