Jako první se dostali do šance hosté po rohovém kopu. Ten defenziva domácích odvrátila, ale následný centr Mastíka našel Drahoše a ten na dvakrát dostal míč za záda domácího brankáře Pávka. Domácí se snažili o rychlé vyrovnání, ale pozorná obrana chrudimských je do zakončení nepouštěla. Naopak prověřil brankáře Pávka střelou z po za šestnáctky Kopecký. Domácí drželi míč na svých kopačkách, ale k ohrožení brankáře Mrázka se přes dobře fungující obranu hostí nemohli dostat. Hosté hrozili z brejkových akcí, ale i jejich řešení nebylo vždy ideální, a tak z možných šancí několikrát sešlo.

Ve 37. minutě po dalším rohovém kopu Kesnera domácí nebezpečí odvrátili, ale následný míč zpět a střela Langra znamenala vedení 0:2. Domácí přece jen ke konci prvního poločasu chrudimské zatlačili, ale střelu z hranice pokutového území brankář Mrázek vytěsnil na roh. Z dalšího závaru vysvobodil hosty znovu gólman, který byl u své levé tyče včas a střelu z úhlu vyrazil do zóny bezpečí. Poločas tak skončil dvougólovým vedením MFK.

Druhou půli začali aktivně domácí a v 50. minutě se po samostatném nájezdu blýskl chrudimský brankář, který prudkou střelu vyrazil. V 55. minutě však již po standardní situaci nestačil na střelu Macháče z bezprostřední blískosti 1:2. Domácí tlak korunovaný snížením postupně opadal a hra se znovu začala vyrovnávat. Akce Kesnera, který našel před brankou Kopeckého nebyla gólová, neboť chrudimský střelec mířil těsně vedle domácí branky.

V 72. minutě přišla pro chrudimské komplikace, když v souboji o míč nešťasně zasáhl Langr domácího hráče a za zákrok viděl červenou kartu. Přesilovka však domácím nevyšla. Hosté své vedení uhájili a ještě mohli přidat gól Vašulínem, který mířil z úhlu těsně vedle. Taktickým rozkouskováním hry dotáhli "emefkáči" utkání do konce a získali důležité tři body do tabulky ČFL.

Loko Vltavín - MFK Chrudim 1:2

Fakta - branky: 55. Macháč - 7. Drahoš, 37. Langr. Rozhodčí: Zadinová – Štefan, Machýček. ŽK: 2:2 (Macháč, Hodas - Mastík, Mrázek). ČK: 0:1 (72. Langr). Poločas: 0:2.
Loko Vltavín: Pávek – Hodas, Podzimek, Abena, Růžička, Macháč, Uvíra, Schindler, Janda, Pozníček, Vokoun. Náhradníci: Pochylý, Hovorka, Pejša, Šípek, Tichý, Maion.
MFK Chrudim: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík – Langr – Kesner, Kopecký, Vodrážka, Dostálek – Kučera. Náhradníci: Trojan, Stránský, Vavrouš, Ptáček, Vašulín.   (mfk)