Tým kouče Pavla Jirouska se určitě bude chtít proti kvalitnímu soupeři vytáhnout a napravit si tak dojem z minulého nevydařeného střetnutí, v němž prohrál na Vltavíně 3:0. V neposlední řadě se pak určitě bude snažit slušným výkonem a pokud možno vítězstvím rozloučit pro letošek s vlastními fanoušky, kteří jej po celou sezonu podporovali, přestože měli kvůli výstavbě tribuny zhoršené podmínky.

Nechme ale již mluvit toho nejpovolanějšího, trenéra MFK Pavla Jirouska: „Pochopitelně bychom se rádi rozloučili s domácím trávníkem a fanoušky pro tuto sezonu vítězstvím. Bohužel k tomu ale musím dodat, že máme poměrně velké potíže se sestavou a asi až páteční trénink napoví, jak bude naše soupiska v sobotu vůbec vypadat. K Radimu Holubovi, kterého po nešetrném zákroku zranil Sabou z Králova Dvora a sezona pro něj skončila, se po Vltavíně přidal Tomáš Vácha. Má vlastně podobné zranění, taky problémy se žebry, nemůže se pořádně nadechnout a netrénuje. K tomu bohužel musím připojit i Jirku Adámka, který dostal dodatečný disciplinární trest za utkání s Převýšovem. Soupeř na něho podal stížnost, že někde mimo pozornost hlavního rozhodčího fauloval jejich hráče, dostal stopku a také nemůže nastoupit. A aby toho nebylo málo, náš rezervní tým, který bojuje o vítězství v Krajském přeboru, hraje ve stejný čas v Hlinsku, takže kádr asi budeme nějak rozkládat.

Rozhodně bychom ale chtěli Jirny porazit. On tento tým není zvyklý v posledních letech příliš prohrávat, nám se to však loni doma podařilo, tuším že 3:1, a rádi bychom si to zopakovali. Na druhou stranu ale víme, že soupeř pokukuje po druhé lize a rozhodně chce v ČFL skončit druhý. To kdyby se náhodou uvolnilo ve 2. lize místo, aby mohl postoupit. Z tohoto pohledu určitě nepůjde o jednoduchý zápas. My však nejsme pod žádným tlakem a hráči by mohli být uvolněni, takže uvidíme." (rp)