V minulých fotbalových článcích jsme se zaměřili na postupující mužstva v rámci krajských soutěží.

Tentokrát dáme slovo těm týmům, které se musely smířit se sestupem. Začínáme u posledního, šestnáctého mužstva loňského ročníku krajského přeboru ŽSK Třemošnice. Na naše zvídavé otázky odpovídá 42letý PAVEL KOLBABA, místopředseda ŽSK, krajský fotbalový rozhodčí a předseda STK OFS Chrudim.

Zdalipak už přebolel sestup z nejvyšší krajské soutěže?
Dá se říci, že ano. Přesto nás mrzí, že jsme na jaře nezískali více bodů. Předváděná hra však byla příslibem pro boje v 1. A třídě.

Co v současné době probíhá u mužstva ŽSK?
Mužstvo pracuje v novém realizačním složení. Předně přišel staronový trenér Libor Petříček, jeho asistent Libor Tichý a po roce se vrátil vedoucí mužstva Roman Zdražil. Do přípravy se zapojilo více než dvě desítky hráčů. Z těch loňských ukončil aktivní činnost Lebduška, Kutílek si hledá angažmá a hrající trenér Macháček se vrací do Živanic. Naopak dostanou šanci exdorostenci ročníku 1993, jmenovitě Zdeněk Petr, Karvai, Forman, Jablečník, Kodeš, Zadina a Jelínek. V přípravě je několik nových tváří. Jsou to brankáři Žitek z Ronova a Luňáček z Prachovic, dále Papoušek, Tichý, Jarkuliš a Holík.

Kdy zahájíte přípravu a jaký je sled přípravných zápasů?
V úterý 10. července jsme se poprvé sešli na tréninku. Ty budou probíhat dvakrát týdně + přípravné zápasy. Ten první jsme absolvovali 15.7. v Načešicích, kde jsme zvítězili 3:0 po dvou gólech Ondry Vančury a třetí přidal Karvai. Další program: 18. 7. doma ligový dorost FK Pardubice, 21. 7. doma FC Chotěboř (nováček KP kraje Vysočina), 28. 7. pohárové utkání s SK Pardubičky, o den později doma FK Čáslav „B" ( středočeský KP ) a 4. 8. v generálce doma SK Přibyslav (1. A třída kraje Vysočina).

I. A třídu začínáte v Letohradě a pak přijde „bonbónek"…
Náš los je vskutku zajímavý a jisté je to, že pro nás ani v nižší soutěži nebude lehkých soupeřů. Po premiéře s letohradskou rezervou přijde na řadu pikantní souboj loňských účastníků KP, okresní derby Třemošnice Heřmanův Městec.

Jaký cíl si ŽSK staví pro nový soutěžní ročník?
Určitě hrát v horní polovině tabulky ne-li na špici, a pokud to půjde, pokusit se o návrat do krajského přeboru. Proč si také klást malé cíle?

JAROMÍR DOLEŽAL