MFK Chrudim – FK Králův Dvůr 2:1 (2:1).

Branky: 15. Vácha, 36. Holub – 42. Toporčák. Rozhodčí: Drábek (Staré Hradiště). ŽK: 1:4. Diváci: 320. Poločas: 2:1. MFK Chrudim: Vostradovský – Drahoš, Linhart, Radouš, Adámek – Jarosz (87. Luptovský), Vodrážka, Mastík (88. Vladyka), Dostálek (90. Řezníček) – Vácha, Holub. FK Králův Dvůr: Michňa – Procházka (38. Kobler), Šilhavý, Kvída, Petr – Huttla (72. Novák), Toporčák, Sabou, Vosýnek – Paprčiak, Zajac (45. Šilhan).

Hosté přijeli k Vodojemu s myšlenkami bodovat a jako první zahrozili v 10. minutě. Exslávista Paprčiak pořádně protáhl brankáře Vostradovského střelou k tyči. Po čtvrthodině zahrával Mastík rohový kop přesně na hlavu Váchy, který otevřel skóre na 1:0. Domácí hráče vedoucí gól „nakopl" k další aktivitě. Za dvě minuty Dostálek efektně prošel přes dva obránce a jeho střelu vyrazil gólman Michňa na tyč. Ve 22. minutě se ocitl v dobré pozici Holub, ale asi z dvanácti metrů přestřelil bránu. Hned za minutu se Vácha parádně uvolnil v šestnáctce, avšak brankář stačil odvrátit na roh. Michňa ve 35. minutě z výkopu „našel" blízko vlastní šestnáctky Holuba, ten přiťukl Váchovi, ale jeho sřela skončila u brankáře. Jenže o minutu později zahrával Mastík další rohový kop a v následné skrumáži se nejlépe orientoval kanonýr Holub, který zvýšil na 2:0. Byl to jeho již dvacátý přesný zásah probíhající sezony. Škoda, že „emefkáči" některou z předešlých šancí nevyužili, mohli mít klid. Takhle přišla 42. minuta a s ní korekce na 2:1 po tečované střele Toporčáka. I této brance předcházel rohový kop.

Druhý poločas již tak úrodný na dramatické momenty nebyl. Po hodině hry gólman Vostradovský podklouzl, ale centr Šilhavého skončil naštěstí v zámezí. Potlesk si vysloužila už jen střela Adámka ze značné vzdálenosti těsně naed břevno a střela Holuba z přímého kopu, kterou z pod břevna vytlačil Michňa na roh. Zajímavostí zápasu je, že jej řídil sudí Drábek, nedávno vyřazený z listiny rozhodčích profesionálních soutěží za chyby v utkání České Budějovice – Příbram. V Chrudimi si sice vyslechl pár jízlivých poznámek od fanoušků, ale utkání zvládl solidně.

Zdroj: Youtube

Pavel Jirousek, trenér Chrudimě: „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, první poločas měl z naší strany vysoké parametry. Byla tam spousta šancí, řada krásných akcí, přesně takových, které s týmem nacvičujeme. Bohužel soupeř z absolutního nic dal jeden gól tečovanou střelou, takže poločas za naší jasné nadvlády byl pouze o gól. Hosté už před půlí vystřídali, poslali na hřiště další vysoké hráče a spoléhali na nákopy, na standardky, na skrumáže, ale to bylo od nich na nás málo. Zasloužené vítězství, na můj vkus tomu chyběly dva, tři góly navíc."