MFK Chrudim - Letohrad 1:0 (0:0)

Branka: 81. Kopecký

Domácí začali mírným náporem a nebezpečné byly hned dvě střely Kopeckého. Ve 22. minutě se dostal k pěkné hlavičce Holub, hrající první zápas po operaci, ale jeho šanci zlikvidoval brankář Letohradu Ehrenberger. Po půl hodině hry poprvé zahrozili i hosté, střela z jejich kopaček však Mrázka nemohla překvapit. Ve 42. minutě unikl obráncům soupeře Kopecký a při kličce gólmanovi jím byl podražen. Nařízený pokutový kop prováděl sám postižený, Ehrenberger ale jeho střelu ze značky pokutového kopu kryl.

Druhý poločas začali Chrudimští pokusem Mastíka, jeho střele však chyběla razance. I v dalším průběhu měl MFK míč častěji na svých kopačkách, přes pozornou obranu soupeře se mu ale nedařilo prosadit. A zlobit začali i Letohradští. V 59. minutě stálo po velikém závaru při střídajícím Vostradovském štěstí a o tři minuty později po chybě obrany musel hasit brejk soupeře sám chrudimský gólman. V poslední čtvrthodině hry se domácí nadechli k náporu, z něhož ještě hlavička Kučery cestu mezi tři tyče nenašla. V 80. minutě střílel po trmě vrmě v pokutovém území hostů Vácha, ale jeho střelu vystřídavší brankář Satoria vyrazil. Akce však pokračovala a přišla pěkná kombinační akce Chrudimských, kdy centr Kesnera z pravé strany propadl tečovaný až před Kopeckého, který nekompromisní střelou vsítil jediný gól zápasu. Konec utkání si už domácí pohlídali a v generálce tak zvítězili nejtěsnějším rozdílem. V následném penaltovém rozstřelu byl úspěšnější celek Letohradu, a to poměrem 4:2.

Sestavy MFK Chrudim: Mrázek (46. Vostradovský) Řezníček, Štěpánek, Drahoš, Adámek Luptovský (46. Kesner), Sixta (46. Kučera), Vodrážka (63. Sixta), Vladyka (46. Mastík), Kopecký Holub (46. Vácha). OEZ Letohrad: Ehrenberger (46. Satoria) Šponar (70. Procházka), Vaniš, Strasmeier, Krystl P. Štěpán (55. Pokorný), Kail, J. Štěpán, Švercl (46. Sita) Tichý, Hrubý.

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Pohárové utkání v Ústí vyznělo lépe než to dnešní, hráči k němu asi přistoupili zodpovědněji. Dnes se mi to nelíbilo ani v jedné fázi. Hra směrem dozadu nebyla dobrá, záloze chyběla pracovitost, nevyhrávali jsme osobní souboje, do útoku jsme nechodili v takovém počtu, v jakém bychom měli, zkrátka to nebyl náš výkon. S touto jalovou a syrovou hrou bychom v ČFL určitě neuspěli. Nevím, čím to bylo, snad měli hráči v hlavách myšlenky se před startem sezony nezranit, ale to je absolutně neomlouvá. Na hřišti nebyl ani jeden, o kom bych mohl říci, že odehrál dobré utkání. Je to určitě před prvním kolem ČFL a před pohárem se Slávií zdvižený prst". (rp)