Fotbalisté MFK se na jaře stále vezou na úspěšné vlně, o čemž v sobotu dopoledne přesvědčili nejen své vlastní fanoušky, ale hlavně soupeře ze středočeských Záp (2:0). Současné výkony již Chrudimské vyšvihly do užší špičky tabulky a následný „anglický" týden ukáže, zda mohou mít letos medailové ambice.

Sobotní střetnutí zhodnotili trenéři obou zúčastněných celků:

Miroslav Doležal, asistent trenéra SK Zápy: „Utkání se mi těžko hodnotí, zkrátka jsme prohráli a dostali dva góly, přitom sami žádný nedali. Chrudim byla prostě lepší, rychlejší, silnější na míči, kombinačně… Ještě jsme tam měli několikrát štěstí. My jsme hrozili pouze ze standardních situací, které zahráváme celkem dobře, ale tentokrát nebyly moc dotažené. Pro nás už je důležitější se soustředit na další zápasy. Hrajeme teď dvakrát za sebou doma a potřebujeme udělat nějaké body, abychom se vyhnuli sestupu."

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „Očekávali jsme, že Zápy se zkušeným mančaftem v tomto nabitějším programu nebudou moc bláznit a nebudou tu hrát moc vysoko, spíše ze zajištěné obrany, což se potvrdilo. Měli to hodně zhuštěné a nám chvilku trvalo, než jsme se do nich jakoby dostali. Po čtvrthodině hry po jedné akci otevřel Tomáš Vácha hlavou skóre, což nám hodně pomohlo. Začali jsme si vypracovávat další nadějné situace, které jsme ale dle mého až moc přehrávali, měli jsme to hrát více přímočařeji. Ve druhém poločase mi připadalo, že jsme pod dojmem, že hosté nejsou tak nebezpeční, nastoupili na můj vkus až moc vlažně. Chtěl jsem, abychom byli více v pohybu, k čemuž nám napomáhalo větší hřiště, které Zápy nemají příliš rády. Pak ale přišel nádherný, chytrý druhý gól od Radima Holuba a ten hru uklidnil. Soupeř už cítil, že s výsledkem nic neudělá, a tak v závěru už byl fotbal pouze o tom, jestli vstřelíme nějakou další branku. Nasadili jsme pět nových čerstvých hráčů, kteří do toho dobře a ochotně chodili, ale zkrátka se doma potýkáme s jakýmsi neproměňováním vypracovaných příležitostí. což nám dříve šlo. Nicméně s výhrou 2:0 panuje spokojenost, zasloužené vítězství, tři body se počítají.

Jestli se ptáte, proč Holub nastoupil dnes na celé utkání, odpověď je jednoduchá. S Radimem jsme na tomto zápase byli domluveni již delší dobu. Holub je pořád dobrý fotbalista. Bohužel vývoj fotbalu je proti těmto typům hráčů, protože je to čím dál větší atletika a souboje jsou čím dál těžší. Navíc ČFL je strašně tvrdá soutěž, která se tu navíc pouští, což jeho typům příliš nesvědčí. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu není jednoduché, abychom na něm postavili hru na všechna utkání. Já si ale samozřejmě hrozně moc vážím toho, že tu Radim je, jsem rád, že tu je a opravdu mu moc přeji, že dnes vstřelil gól. Navíc ta branka byla taková ta „jeho". Chytrá, hlava nahoře, technicky perfektně provedené, žádná síla určitě zaslouží uznání. Já jen doufám, že bude pokračovat a ještě nějaké góly přidá.

Ve středu hostíme ve vloženém kole doma Převýšov a určitě půjde o jiný zápas. Předpokládám, že utkání bude mít mnohem vyšší tempo, protože přijede soupeř, jehož taková ta pohybová kultura patří v této soutěži k nejvyšším. Navíc se jedná o farmu Hradce Králové, a tím pádem je soupeř schopen sestavu obměňovat, což je v tomto náročném programu samozřejmě velká výhoda. Navíc mně se Převýšov fotbalově hodně líbí, herně jej uznávám, a proto očekávám mnohem náročnější utkání pro nás hlavně směrem dozadu, protože tam nás soupeř určitě dost prověří.

Anglický týden pak zakončíme nedělním střetnutím v Domažlicích. Tento soupeř patří každoročně k jedněm z favoritů soutěže, hraje vždy nahoře a body se od něj příliš nevozí. Nejdříve se ale zaměříme na středu a pak teprve k víkendu." (rp)