Tomáš Jambor: „Do poločasu jsme neohrozili branku soupeře, a to je trochu málo."

KRAJSKÝ PŘEBOR

Chrudim B - Litomyšl 5:0

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „Nechci používat fráze o tom, jak jsme se poučili z minulého utkání, ale pravda je, že markantní rozdíl v naší hře byl. Za prvé jsme výborným úvodem diktovali tempo, prohrávali minimum soubojů a hlavně jsme uhlídali klíčové ofenzívní protihráče. Z naší strany to byl po všech stránkách povedený a pohledný zápas, k jehož úrovni přispěl i velmi kvalitní tým Litomyšle."

Polička - Hlinsko 0:1

Miroslav Hebký, manažér FC Hlinsko: „Po bojovném výkonu jsme zaslouženě zvítězili a udrželi na špici tabulky. Samozřejmě už se těšíme na další kolo, ve kterém přivítáme Žamberk."

I. A TŘÍDA

Třemošnice - Pardubičky 0:3

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Absolutně nezvládnuté utkání, na které je třeba rychle zapomenout. Bezkrevný a chladný výkon, bez nasazení a zájmu o naši hru snese nějaké hodnocení v rozmezí mezi 50. a 60. minutou, kdy např. Šebek trefil tyč a Forman i Petr postupovali sami na brankáře. Za celý první poločas jsme neohrozili branku soupeře, a to je trochu málo."

Srch - Chrudim C 1:1

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Splnili jsme předzápasový cíl a podali rapidně zlepšený výkon zejména v II. půli, který vedl k bodovému zisku. Pouze nepřesná koncovka zapříčinila, že nebyl tříbodový."

Letohrad B - Bítovany 2:2

Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „Úvod jsme zaspali, asi nejsme zvyklí hrát dopoledne. Rezerva toho využila a za deset minut vedla o dva góly. My jsme se postupně lepšili a do poločasu srovnali. Přes značnou převahu ve II. půli se nám nepodařilo dát vítězný gól, ale bod z venku bereme, nelze vyhrávat stále."

I. B TŘÍDA

H. Městec - Zámrsk 7:3

Rostislav Pilný, asistent trenéra Jiskry Heřmanův Městec: „Skvěle nám vyšel úvod utkání, v 8. minutě jsme vedli 3:0. Pak jsme soupeři dovolili vlastní laxností snížit, ale do poločasu jsme zvýšili na rozdíl tří branek. Druhý poločas už tak záživný nebyl. Naše vítězství mělo být daleko vyšší. Mrzí nás obdržené branky. Samozřejmě musím vyzvednout výborný výkon Kuby Hlaváče, protože dát pět gólů za poločas se jen tak neuvidí."

Načešice - Řečany 2:0

René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Nebylo to posvícení, nebyla to neděle, v naší obci mezi kopci plnily se korbele. Po delší době slušný výkon a konečně zase tři body. Doufám, že nám to plnění korbelů vydrží i po duelu ve Slatiňanech."

Rosice n. L. - Prosetín 1:1

Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „Dnes mohla vyhrát klidně obě dvě mužstva. Gólových šancí bylo na obou stranách až moc, ale buď se vyznamenali gólmani,nebo střelci selhali v koncovce. Když to shrnu, konečná remíza je nejspíše spravedlivá.."

V. Mýto B - Miřetice 3:0

Břetislav Řezníček, vedoucí mužstva Tatranu Miřetice: „Špatný výkon naší obrany soupeř třikrát trestal ještě do poločasu. Po změně stran šance na zvrat byly, ale když dvakrát trefíte tyč a další loženky se nepromění, těžko pomýšlet na lepší výsledek. ."

Holice B - Slatiňany 2:2

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Před zápasem bychom asi bod brali. Jenže vyrovnáním v poslední minutě jsme na hřišti nebezpečného soupeře přišli dokonce o výhru. Minimálně za první poločas bychom si ji zasloužili vedli jsme 0:2, navíc nastřelili břevno a domácí téměř k ničemu nepustili. Zůstává v nás i pocit křivdy, protože výsledek (ač to nerad a málokdy říkám), ovlivnil slaboučký sudí. V 57. minutě šel totiž Hlušička (ještě za stavu 0:2 pro nás) sám na gólmana, byl na hranici vápna zezadu sražen, jenže píšťalka rozhodčího mlčela. Domácí pak podnikli rychlý brejk a snížili na 1:2. To neunesl náš nejlepší střelec Trňák a byl za kritiku sudího vyloučen. My jsme i v deseti drželi náskok až do poslední minuty, kdy domácí po rohovém kopu a následném faulu na našeho gólmana hlavou šťastně vyrovnali. Obrázek ať si každý udělá sám."

H. Jelení - Kameničky 2:1

Kamil Sádovský, trenér FK Kameničky: „Favorit byl do přestávky lepší a ujal se vedení. Ve II. půli jsme se herně zlepšili, ale k remíze, která by výsledku slušela, opět stála nemohoucnost našich střelců. Ke konci zápasu domácí nehorázně zdržovali, sudí jim dvakrát domlouval, ale nedal ani žlutou a nic nenastavil."

Krouna - Luže 2:4

Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: "Soupeře jsme dostali do pohody dvěma lacinými góly. Po vystřídání jsme hosty zatlačili .Výsledkem bylo vyrovnání a stále aktivní hrou viselo otočení zápasu ve vzduchu. Z našich šancí, kdy Stodolovu neproměněnou nechápu ještě teď, jsme nevytěžili nic a Luže nás vyškolila z efektivity. Je to pro nás krutá porážka, ale kluky musím pochválit, protože jsme podali nejlepší výkon sezony." Jiří Richter, vedoucí mužstva Luže: „Musím uznat, že porážka je pro domácí krutá. My jsme měli dobrý vstup do utkání, za 20 minut vedli o dva góly. Potom však byl až do našeho třetího góle lepší soupeř. Nedokázal však proměnit šance a my v závěru rozhodli o zisku tří bodů."

Hlinsko B - Sezemice

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Konečně jsme v 7.utkání vstřelili první gól my, ale přesto jsme se nemohli zbavit nervozity. Utkání nepřineslo příliš velkou kvalitu, ale aspoň se kluci přesvědčili, že taková utkání se musí zvládnout nasazením, vůlí a bojovností."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL