Okresní přebor zažil první opravdovou pecku podzimu. Ambiciózní nováček z Křižanovic, který se před sezonou netajil atakem pátého místa tabulky, dostal v premiéře před vlastními fanoušky pořádnou „ťafku" od Skutče. Samozřejmě uznávám, že Junior má kvalitní mužstvo, které se bude bít o postup, ale schytat doma 11 banánů, to je silná kávička. Je jasné, že po prvních třech rychlých brankách na mužstvo padne deka a už se vidí minimálně v nedaleké hospodě U modrých očí, nebo ještě raději zalezlí doma pod peřinou, ale to se někdy stane. Mužstvo si to musí přebrat a za týden začít od začátku, ale že se nám do redakce s výsledkem ozvali až v neděli večer, trenér nebral telefon a vedoucí mužstva jej měl radši vypnutý… Ještě že Skutečští ochotně vypomohli :-)

Druhý favorit soutěže celek Stolan se však také nenechal zahanbit a nasázel doma Svratouchu devět „kousků", a to hlavně zásluhou Lukáše Dostála, autora šesti branek. Tomu se říká pro mužstvo „kauf", když se k nim takovýto šutér přižení do vesnice. To by teď měl mít jeho současný tchán na stadionu pivko zdarma :-)

Pěkné vítězství 6:1 v sobotu také slavili v Holetíně. Derby s Krounou bylo zařazeno i do naší Tip ligy a že by to byla mezi tipéry úplně jasná jednička se říct nemůže. Ale „pochlapily" se i další, vesměs venku hrající týmy. Vítězství Prachovic, Tuněchod, Svídnice a Kameniček by mohl očekávat jen málokdo. Jediné mužstvo, které tedy doma mírnou úlohu favorita splnilo, byly Zaječice. Na čele tabulky se tak nyní usadila trojice týmů, které ještě neztratily ani bod. A rozhodně mezi nimi není Chrast, kterou jsem minule pasoval k favoritům soutěže, ale po domácí prohře s Tuněchody toto beru plně zpět.

Na zápase v Kočí

Ve III. třídě se o víkendu roztrhl s brankami pytel, a to pořádně. V každém utkání padly minimálně čtyři góly, ale třeba v Heřmanově Městci jich bylo hned deset a v Kočí osm. Ostatně do této obce jsem se v sobotu přes chvílemi poctivý déšť vypravil na kole, takže jsem byl očitým svědkem střeleckého koncertu „kočácké hvězdy" Zdenka Fantla, autora pěti gólů. To se pak mužstvu jinak hraje, když takového ostrostřelce má ve svém středu. Teď je ale otázkou, jak dlouho celek potáhne. Jednak se kolem něho začínají točit bafuňáři z vyšším soutěží, ale hlavně (jestli jsem pozorně poslouchal v bufetu) jej mají vzít k hradní stráži, půjde někam na školu a je otázkou, kolik mu na trénování a fotbal obecně zůstane času… Jinak musím ale fotbalový stánek v Kočí jen a jen chválit. Od dob, kdy jsem tam byl naposledy, vybudovali novou digitální časomíru, střídačky, pažit byl také obstojný a sítě vypadaly jako úplné „funglovky". Fakt pěkné. Kupodivu ale Kočí není přes 11 vstřelených branek ve dvou zápasech na čele tabulky. Tam se vyhřívá druhý nováček, mužstvo Bořic, který ještě letos neinkasoval. Nedělní výhra s odevzdanými Bítovany se ale asi dala očekávat.

Dalšími dvěma týmy, které ještě neztratily body jsou Hrochův Týnec a rezerva Slatiňan. Ta si opět celkem snadno doma poradila se sestoupivším Rváčovem, pro který se zdá, bude i třetí třída hodně těžká „liga". Ale zatím nemusí zoufat, bez bodu je v soutěži ještě plných pět týmů. Nečekaně snadno si z Trhové Kamenice odvezlo všechny body Horní Bradlo. A možná řadu fanoušků překvapila i remíza Rosic v Dřenicích.

Pro IV. třídu byl uplynulý víkend „kolem domácích mužstev". Krom remízy v derby Načešice B Míčov brali hostitelé všechny body a vesměs i po jasných výsledcích. Na čele tabulky se tak s plným bodovým ziskem usadily rezervy Kameniček a Nasavrk, k tomu ještě i Ronovská, ale ta má jeden zápas předehraný. Naopak na svůj první zisk stále čekají v Městci a Žlebských Chvalovicích. Ale soutěž se teprve rozjíždí a zde si vůbec netroufnu odhadovat, kdo bude patřit k favoritům. Ono u béček se to špatně tipuje nikdy nevíte, koho z A týmu nasadí…

Byl jsem vytrestán

Poslední kapitolou mého dnešního zamyšlení je hlášení výsledků do redakce. Jak jsem minulý týden chválil, tak tedy teď jste mě v tom milí zpravodajové nechali pěkně vykoupat. Každému týmu jsem před sezonou podle buletinu OFS Chrudim napsal e-mail, ve kterém upozorňuji, že sobotní výsledky se mají hlásit v neděli mezi 9. 12. hodinou na mobil 724 792 669 či poslat „meilem" na adresu chrudimskydenik.sport@centrum.cz, nedělní pak IHNED po skončení na tentýž mobil či na pevnou linku 469 638 865-6. Takže mi v neděli ve 12:30 hodin chybělo šest utkání! A dozvěděl jsem se třeba, že právě jeden zpravodaj dojedl oběd a už se na to chystá, nebo že jiný potřeboval ráno něco zařídit či odvézt a tak nebyl čas. Další dva týmy se stále tvrdošíjně dovolávaly do redakce, jiný to poslal na loňskou e-mailovou adresu, která již neplatí a od jednoho jsem se následně dozvěděl, že vůbec neví, že máme jiná čísla a „meily", že to máme dát vědět před sezonou… Málem jsem ale spadl pod stůl, když mi jeden nejmenovaný činovník uvedený v buletinu řekl, že ho béčko vůbec nezajímá, neví, jak hrajou a v knížce je napsán jen proto, aby tam někdo byl!!

Dobrá, dopoledne jsem zvládl, a říkajíc si, že už hůře být nemůže, jsem se těšil na „večerní směnu". Zmýlil jsem se. Může! Prostě si včera zpravodajové asi řekli, že mě nějak vytrestají, a tak nehlásili a nehlásili. Tentokráte už je to ale o průšvih a jednu chvíli jsem měl fakt obavy, že snad už ani nevyjdeme… Uzávěrka sportovní stránky Chrudimského deníku je v neděli v 19:45 hodin, ze dvou týmů mi ale klidně poslali e-mail až těsně před dvacátou, a to ještě jen naskenovaný zápis. Starej se. Největšího hříšníka z Rozhovic bych nejraději přetrhl a tak, když tomu náhoda chtěla a já večer potkal na pouti v Heřmanově Městci tamní funkcionáře, jsem jim musel pořádně vyčinit. Nakonec to spravila dvě pivka a slib, že už se to příště nestane. Prosím ale ostatní, posílejte nebo volejte výsledky opravdu včas. Ušetříte mi řadu šedin a ani také nechci být alkoholikem :-) Fotbalu zdar a příště zase někde na stadionech.

P.S. Omlouvám se, že tabulky vycházejí až v úterý, ale kvůli opravdu brzké (výše napsané) závěrce nejsem schopen je v pondělí vydat. Krajská stránka ji má o hodinu později, proto tam tabulky vyšších soutěží jsou.

RADEK PECINA