V Okresním přeboru se činili střelci, v osmi zápasech padlo plných 51 branek! Takže diváci si přišli na své, útočníci také, radost z toho asi nemají jen gólmani. Výsledkům jasně vévodí ten z derby v Kameničkách. Čekal jsem vyrovnaný zápas, a stejně se mnou asi i hodně hráčů naší soutěže Tip liga, kam jsem utkání také zařadil. Ale že domácí nad ambiciózním Holetínem vyhrají 7:0, to ne! Hosté si sice hodně stěžují na trojici rozhodčích, že se pak proti čtrnácti sesypali… Nevím, ale každopádně je to rozdíl minimálně jedné třídy. Kameničky se také díky této výhře (a skvělému skóre) vyšvihly na druhé místo tabulky, jen o bod za vedoucí Skuteč. Ta v sobotu také potvrdila formu, i to, že remíza z minulého kola v Krouně byla spíše náhoda. Odnesly to Prachovice, a to osmi góly na domácím hřišti. Ale také další týmy ze špice tabulky nezaváhaly. Stolany slavily 80 let od založení kopané a jejich výhra 4:2 nad Chrastí krásně zapadla do programu oslav. Jako kanonýr se tentokrát v domácím celku předvedl útočník Vácha, autor hattricku. Tuněchody si zase po středeční výhře v prvním finálovém zápase Českého poháru smlsly pěti brankami nad Ronovem, a jejich výhru tentokrát režíroval další střelec tří gólů Adámek. V neposlední řadě se dařilo i Svídnici, které právě výše zmíněné finálové utkání nevyšlo, ale v neděli v derby přehrála čtyřmi brankami Křižanovice. Na šesté místo tabulky se poněkud nečekaně vyhoupl Vítanov, jehož tam katapultovala druhá sedmigólová výhra kola, a to s Krounou. I tento zápas měl „svého hattrickáře", a to domácího Kučeru. „Hokej" jak v tabulce, tak tentokráte i v Tip lize, nám dělají ve Svratouchu, tedy abych byl přesný, tamější počasí. V pátek bylo už podruhé odloženo utkání 3. kola s Miřeticemi a nedělní zápas se Zaječicemi se nakonec radši po dohodě obou klubů odehrál v zaječické „nížině". Také toto utkání bylo zařazeno do Tip ligy, ale kvůli změně pořadatelství nemůžeme výhru domácích do soutěže počítat. Hostující Svratouch se tak společně s již zmíněnými Křižanovicemi krčí s jedním bodem na dně tabulky, kde jim ale sekundují i dvoubodové Rozhovice. Osobně jsem před sezonou čekal od tohoto týmu víc, ale oni jsou asi s nedělní domácí remízou s Miřeticemi spokojeni. Prý byla zasloužená.

Šlágr kola pro Kočí

Ve 3. třídě mě nejvíce zajímal výsledek zápasu kola, bitvy o čelo tabulky, či chcete-li zkrátka derby Hrochova Týnce s Kočí. Domácí měli výborný vstup do soutěže, Kočí jako nováček také, tak se dal očekávat kvalitní zápas plný nasazení, který přitáhl do ochozů dvě stovky diváků a rozhodně je nezklamal. Průběh střetnutí asi nejlépe vystihují slova domácího zpravodaje, který mi do telefonu doslova řekl: „Jednalo se o vyrovnaný mač se šancemi na obou stranách, jenže Kočí má Fantla!" Jinými slovy hosté vyhráli 2:0 a obě branky dal „kočácký šutér" Zdeněk Fantl. U něho se musím nenápadně zastavit a zmínit, že jsem s jeho otcem Zdeňkem starším „za mlada" hodně kamarádil, hrávali jsme spolu za žáky tehdejší Elitky (on byl ale kapitán) a vlastně jsem byl u toho, když se rodiče seznámili… Takže vlastně trocha slávy je i moje :-) Touto výhrou se Kočí osamostatnilo na třetím místě tabulky a dál stíhá doposud suverénní dvojici Rosice Dřenice.

Oba lídři této soutěže znovu nezaváhali. Dřenice vyhrály jasně v Orli, čímž domácím trochu pokazily oslavy 45 let založení klubu, ale když za Orel musel kvůli neúplnému kádru nastoupit i trenér, asi se to dalo očekávat. Rosice zase „nasypaly" Trhové Kamenici sedmičku, o což se dvěma góly zasloužil útočník Christel, kterému to začíná na podzim „pěkně lepit" a pomalu se nám dostává na špici soutěže o NEJ střelce okresu, kterou vypsal Okresní fotbalový svaz. Trhovka naopak touto porážkou padla až na úplné dno 3. třídy, když Bítovany dokázaly vydolovat první bod podzimu na hřišti rezervy Miřetic. Měly to ale trochu usnadněné a mohou děkovat skupině Kabát, která ostatně kdysi na místním parketu vystupovala. Její sobotní koncert v Praze na Vypichu totiž zlákal několik hráčů Miřetic, takže rezerva musela nastoupit s dorostenci…

Dalším nerozhodným výsledkem skončilo střetnutí dvou rezerv Heřmanova Městce a Slatiňan. Jediným zápasem víkendu, který se nakonec kvůli počasí neodehrál, bylo utkání Rváčov Bořice. O kousek „níže" ve Ctětíně se totiž derby s Horním Bradlem uskutečnilo a přilákalo stovku diváků. Domácí v něm otočili nepříznivý vývoj a dotáhli se tak v tabulce na svého nedalekého soka.

Ve 4. třídě již není nikdo, kdo letos ještě neprohrál. Poprvé totiž „došlo" i na rezervu Kameniček, a to v Luži. A tak když vyhrály jak Nasavrky B (ty rozstřílely doma rezervu Vítanova), tak i Ronov B (ten zase pěti brankami přehrál béčko Tuněchod), utvořil se na čele tabulky silný dvanáctibodový trojblok. Z tohoto pohledu bude určitě zajímavé sledovat, jak si v sobotu povedou Nasavrky právě v Kameničkách, když jim navíc áčko i dorost hrají ve stejný den…

Na spodku tabulky stále čekají na svůj první letošní bodový zisk v Městci. Možná si zde představovali, že se zadaří v neděli doma s Míčovem, ale hosté je pěti brankami rychle vyvedli z omylu. Kýženého zisku se naopak dočkaly Žlebské Chvalovice. Fotbalisté této sympatické vesničky s ještě sympatičtějším pivovárkem (vevnitř jsem bohužel ještě nikdy nebyl) totiž v sobotu remizovali s Chroustovicemi B 3:3, přestože už prohrávali 1:3. Prý si ale hráči za nesmírnou bojovnost svůj první bodík zasloužili. A asi jo, když konečně vstřelila nějaké branky.

Z důvodu nedostatku místa tímto pro dnešek končím, ale nebojte, víkend tu bude coby dup a já zas něco vymyslím :-)

RADEK PECINA