Místní lídr České fotbalové ligy, který vede osm kol před koncem o luxusních čtrnáct bodů před Pardubicemi, zajíždí v sobotu na hřiště posledního týmu tabulky Letohradu. Samozřejmě by si chtěl své vedoucí postavení upevnit, ale soupeře nelze podcenit.

Jednak v derby se výkonnostní rozdíly značně stírají a dalším argumentem je fakt, že tým z Ústeckoorlicka na jaře přece jenom prokazuje herní zlepšení. Před týdnem dokonce zvítězil v Králově Dvoře 1:0 a dle slov trenéra Jaroslava Veselého pro Orlický deník se jeho svěřenci chtějí pokusit proti Chrudimi o zázrak a zvítězit!

Faktem je i to, že vzájemné zápasy bývají většinou herně vyrovnané. V minulé sezoně ještě v divize tehdejší AFK Chrudim vyhrál v Letohradě 1:0 a doma remizoval 1:1, loni na podzim Chrudimští vyhráli U Vodojemu 2:1 v zimní přípravě se oba týmy utkaly dokonce dvakrát. Na umělém trávníku nejprve MFK zvítězil 2:0 a následně remizoval po výsledku 1:1.

Náročnost zápasu připouští chrudimský trenér Pavel Jirousek na klubovém webu: „V sobotu jedeme do Letohradu za mým největším kamarádem Jardou Veselým. Oba týmy se znají velmi dobře už z divize. Letohrad se v poslední době dost výrazně změnil. Jarda má těžkou úlohu. My jsme tento týden po náročném předchozím programu více odpočívali, hráči dostali určité volno, ale zkusíme se na derby připravit tak, abychom zase hráli ten fotbal, který nás dosud zdobil."