MFK Chrudim – SK Zápy 2:0 (1:0)

Chrudim hrála ve vyšším tempu než v prvním utkání a šla sebejistě za úspěchem. Stínem je zranění útočníka domácích Jindřicha Kučery, který musel po faulu loktem se zraněným hrudníkem odstoupit z utkání. Hosté pak hráli o deseti.

Druhý gól domácích přišel až v 88. minutě, byl na vysoké technické úrovni a tým uklidnil.

Zdroj: Youtube

Michal Mašek, trenér SK Zápy: „Hodnocení je těžké a složité. Hráli jsme šedesát minut v deseti a to je v Chrudimi těžké. Chrudim je dobrý mančaft, kvalitní. V prvním poločase jsme nehráli dobře, to si uvědomujeme. Prohrávali jsme zaslouženě. Nedostali jsme se do hry naším neuměním, nekvalitou, což je pravda. Máme nový mančaft s deseti novými hráči. Jsou mladí a na soutěž si zvykají. Tady se, bohužel, dostali pod velký herní tlak Chrudimi. Bylo to prostě složité. V deseti, proti Chrudimi, to je možná neřešitelné a my jsme neměli kvalitu, abychom dnes mohli to utkání zvládnout.

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: „My jsme spokojení s výsledkem a s převahou. Já samozřejmě znám své hráče, a tak vím, že dokážeme hrát ve finální fázi lépe. Škoda, že nepřišel ten druhý gól dříve, protože by ten zápas jednoznačně rozhodl. Nemuselo to být napnuté až do konce. Těch příležitostí jsme měli tolik, že jsme pozvedli golmana hostů Straku. Musím říct, že podal velmi dobrý výkon, chytil několik branek a podržel soupeře. Měli jsme to sami řešit lépe. Faul loktem oslabil hosty. Proti deseti je to vždycky složité. V kabině říkáte hráčům, že to nesmí být pasivní. Tím, že soupeř proti minulým rokům výrazně omladil sestavu, to znamená, že výrazně zrychlil, má lepší pohyb. Je nutno ho pochválit, že spoustu našich rychlých akcí uhrál pohybem, že to nemusel řešit fauly. V tomhle směru se nám, myslím, vyrovnal.

Branky: 27. Krčál, 89. Dostálek. Karty: ŽK: 39. Ptáček (CHR) ČK: 39. Matějka (ZAP). Rozhodčí: Janoch – Kříž, Grimm. Diváci: 310. MFK Chrudim: Mrázek – Mastík, Drahoš, Krčál, Ptáček – Langr – Kesner, Kopecký (90. Tlapák), Vodrážka (76. Vavrouš), Dostálek (90. Stránský) – Kučera (55. Vašulín). SK Zápy: Straka – Růžek, Pedro, Pavlík (70. Šerý), Novák - Štěpánek, Jelínek (76. Kovařík), Munzar (55. Novák), Bulíř - Putz (55. Macek), Matějka.

Richard Bláha