Na dobrou sérii si zadělal svým sobotním výkonem čtyřiadvacetiletý útočník (hraje i halva) Jindřich Kučera. Odchovanec havlíčkobrodské kopané, který vyrostl v klubu Vysočina Jihlava má za sebou několik fotbalových štací. Poté, co si v Jihlavě zahrál jedno utkání v první lize proti olomoucké Sigmě (2013), hrál třetí ligu ve Žďáru nad Sázavou.

Po sezóně se vrátil do Jihlavy, ale v kádru se neudržel a poprvé přišel do Chrudimi. Vysočina si ho zase stáhla a poslala ho do střížkovských Bohemians. Z nich přešel do Kolína a v loňské sezóně se „vrátil“ do Chrudimi.

Říká, že je velmi rád, protože poznal chrudimský MFK jako klub, kde všechno je tak, jak má být.

V době papouškovské módy neonově zářivých kopaček hrajete v černých botách, nosíte plnovous a vypadáte tak trochu jako hipster…
Mně se líbí jednoduchý styl. I když kolíky mám žlutý. Já to neberu jako něco momentálního. Vousy nosím docela dlouho a mám je rád. Není to ani otázka nějaké momentální módy. Je to můj dlouhodobý styl. A k tomu patří i ty černé kopačky.

Vyhovuje vám ofenzívní styl kopané, který prosazuje váš trenér Jirousek? Vždycky jste byl útočník?
O sobě říkám, že jsem defenzívní útočník. Vážně – já si myslím, že každý fotbalista chce hrát ofenzívně, chceme útočit, chceme dávat góly. Tohle mužstvo se s tím stoprocentně ztotožňuje a je vidět, že nám to vyhovuje.

Myslím, že Chrudim dokazuje, že patří k nejlepším týmům ve třetí lize, a proto si myslím, že ten styl je nastavený správně. Kdybychom nechtěli hrát ofenzívně, tak bychom nebyli.

Připadalo mi, že v utkání proti Ústí nad Orlicí jste chtěl za každou cenu balón a že jste se snažil ze všeho ohrožovat branku soupeře. Byl na vás potěšující pohled.
Jsem útočník, tak se snažím dát góly a být prospěšný týmu. Nastupoval jsem i ve středu zálohy, tak vím, jak je to těžká pozice to tam všechno oběhat, vybojovat míče a dávat je útočníkům dopředu. Jako útočník si toho proto vážím a snažím se to týmu vrátit. Abychom vyhrávali a přineslo nám to body.“

Chrudim se pro vás stala dobrým místem na světě? Doma jste pořád v Brodě?
Ano, denně dojíždím do Havlíčkova Brodu, ale v Chrudimi jsem velmi, velmi spokojený. Líbí se mi, jací lidé se tady pohybují okolo fotbalu. Nejen vedení klubu, ale servis pro hráče je tady neskutečný. Co pro nás dělá třeba masér Vlastík Gallatů, to je maximální komfort. Zlaté ruce. I proto jsem byl rád, že jsem se sem mohl vrátit. Je tady dobrá kabina, držíme pospolu a to je nejdůležitější.

Ale přece jen – prošel jste prvoligovým klubem, první ligu jste měl šanci trochu poznat, neláká vás to bojovat o postup výš?
Myslím, že každý hráč by měl mít ambice se dostat co nejvýš. Jezdím se dívat do Jihlavy na ligu. Proto chci být co nejlepší v každém utkání. Uvidím, na co to bude stačit. Jsem vděčný za každý zápas, který tady hraju a taky vím, že mě to někam posouvá. Ale nemůžu říct, že bych si nechtěl zahrát druhou, první ligu.

Myslím, že bychom si to chtěli vyzkoušet všichni, že bychom chtěli dostat tu šanci.

Buď to přijde nebo ne. Momentálně nikam nechci odcházet, mně se tady líbí. Takhle ale asi přemýšlí každý sportovec. Nikdo není takový, že by nechtěl hrát první ligu. Kvůli tomu to přece děláme.

Richard Bláha