KRAJSKÝ PŘEBOR

Č. Třebová - Hlinsko 3:0

Roman Oliva, trenér FC Hlinsko: „Byli jsme oslabeni o Váchu (pracovně) a zraněné Cacha a T. Boušku. První půli jsme odehráli dobře 44 minut, ale v poslední minutě jsme neuhlídali střelce gólu. O zápas jsme přišli ve 48. minutě, kdy jsme inkasovali na 2:0 a bylo rozhodnuto. Mrzí mě to, že i bez klíčových hráčů se dal uhrát přijatelný výsledek, nebýt přelomu obou poločasů."

Cerekvice - Chrudim B 0:1

Miroslav Teplý, trenér MFK Chrudim B: „Na velmi těžkém terénu za vytrvalého deště jsme trpělivou hrou a zlepšeným pohybem ve II. půli zaslouženě zvítězili. Domácím klimatické podmínky hrály do noty, postavili obranný blok a dlouhými míči se pokoušeli o ohrožení naší branky. Naše defenzíva byla však pozorná a žádnou příležitost jsme Cerekvici nedovolili, navíc jsme mohli své vedení navýšit, ale řešení vytvořených situací nebylo úplně optimální."

I. A TŘÍDA

Chrudim C - Svitavy B 1:2

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „Z hlediska nasazení a přístupu nelze hráčům mnoho vytknout. O lepší výsledek nás připravily zbytečné hrubé chyby, které předcházely oběma gólům soupeře. Na otočení výsledku proti zkušeně bránícímu soupeři zase chyběla trpělivost ve finální části."

H. Městec - Bítovany 0:3

Rostislav Pilný, asistent trenéra Jiskry H. Městec: „První domácí prohra je zasloužená. Hosté byli prostě lepší. Sice jsme měli také nějaké šance, ale ty jsme nedokázali proměnit. Musím soupeři pogratulovat k výhře. Ve středu nás čeká dohrávka doma s Třemošnicí, uvidíme jestli se z porážky oklepeme." Miloslav Kudrnka, trenér Bítovan: „Od prvních minut jsme diktovali tempo a bylo jen otázkou času, kdy prolomíme obranný blok. Za první půli se to podařilo dvakrát, a to byl základ k naší naprosto zasloužené výhře. Na druhou stranu je nutno přiznat, že soupeř v každém poločase využil chvíle, kdy jsme polevili a měl snahu zápas zdramatizovat, ale to se mu naštěstí nepovedlo."

Třemošnice - St. Hradiště 3:2

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Na podmáčeném terénu se hrál pohledný, bojovný fotbal. Hosté bojovali, ale Luňáčka v naší bráně za celý zápas nijak vážně neohrozili. Pozitivem jsou oba střídající dorostenci. Ti v závěru utkání dostali od trenéra Petříčka šanci ukázat, že nám zraje další fotbalová generace. Vůbec nezklamali, naopak zapadli do rozjetého mužstva zcela suverénně. Ve středu zajíždíme k dohrávce do Heřmanova Městce. Nevíme, zda se všem hráčům podaří dorazit včas ze škol a zaměstnání většinou z Prahy a jednou z Olomouce. Na marodce zůstávají oba bratři Rychnovští a Vojáček. Ale dorostenci dokazují (ti shodou náhod v sobotu v Bažantnici zvítězili 3:0), že jsou schopni mužstvo doplnit. V každém případě neprodáme favoritovi z Heřmanova Městce na hřišti v Bažantnici svou kůži lacino. Rádi bychom potvrdili stoupající formu a střelecky se prosadili."

I. B TŘÍDA

Sezemice - Miřetice 2:3

Břetislav Řezníček, vedoucí mužstva Tatranu Miřetice: „Spokojenost panuje jak se ziskem tří bodů, tak hlavně, jak všichni hráči přistoupili k utkání, které odehráli se srdíčkem. Vyhráli jsme i bez dvou vyloučených."

Hlinsko B - Luže 5:0

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „Nedělní odpoledne nás zastihlo ve velké pohodě a přesvědčivě jsme zvítězili nad nebezpečným soupeřem. Kromě využívání šancí jsem byl spokojen i s naší hrou a doufám, že nám to vydrží i do dalších zápasů." Petr Mužíček, trenér Luže: „Posílené hlinecké rezervě se podařilo náš tým psychicky nalomit. Hráči se pak nesoustředili na hru, neproměňovalo šance, naopak soupeři se to plně dařilo. Brankář Klenor kromě pěti inkasovaných gólů dalších minimálně pět stoprocentních šancí zlikvidoval."

Krouna - Prosetín 0:0

Michal Potužák, trenér Sokola Krouna: „Ve slušně hraném derby se hrál vyrovnaný fotbal a dělba bodů je spravedlivá. Nám se konečně po dlouhé době podařilo sehrát solidní zápas s bodovým ziskem." Radek Teplý, trenér Sokola Prosetín: „I přesto, že náš výkon byl opět velice špatný, měli jsme dost gólových šancí, ale jak s nimi dokážeme naložit, je až neuvěřitelné. Ještě štěstí, že střela domácích v první půli skončila na tyči, protože dnes bychom díky naší koncovce utkání neotočili."

Rosice - Kameničky 3:0

Michal Sádovský, trenér FK Kameničky: „Domácí vyhráli zaslouženě i když výsledek je pro nás krutý a řekl bych, že neodpovídá docela průběhu hry. Dostali jsme už ve 3. minutě branku, což nás dost zaskočilo. Postupně jsme se dostávali do hry a vypadalo to, že bychom mohli srovnat, ale naopak jsme dostali druhý gól a hodně nešťastný, díky nerovnosti terénu. Po celý zápas jsme hráli hodně komplikovaně a když přišla nějaká šance, zakončovali jsme zbrkle a nepřesně. Myslím, že nás výsledky z předešlých kol hodně uspokojily a šli jsme do zápasu nekoncentrováni, za což nás soupeř tvrdě potrestal. Musíme se z tohoto zápasu poučit, protože i když hrajeme s týmem ze spodku tabulky, nemůžeme si dovolit ho podceňovat."

Načešice - Slatiňany 3:1

René Brandstein, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Porazili jsme lídra tabulky a ještě k tomu Slatiňany, tak neúspěšné výsledky z předešlých dvou kol jsou zapomenuty a už jsme zase na koni. To ještě mohl být vedoucí celek rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Škoda, že v soutěži je čtrnáct týmů a ne jenom my a Slatiňany, to bychom v tuhle chvíli jasně postupovali, neboť jsme je na podzim rozsekali i u nich. Pokud kluci přistoupí ke každému zápasu jako v sobotu, tak se mají naši fanoušci v závěru sezony ještě na co těšit a třeba se nám ještě podaří zamíchat postupovými kartami." Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Sportovně musím uznat, že domácí tento důležitý duel vyhráli naprosto zaslouženě. Na vodou nasáklém trávníku byli důraznější a vypracovali si daleko víc brankových šancí. Naši hráči se bohužel ocitli ve spodním cyklu obávané sinusovky výkonů, svým výkonem až na ojedinělé výjimky všichni zklamali. Nešla nám kombinace a domácí nás přehráli jednoduchou, ale vzhledem k terénu asi jedinou možnou taktikou: nakopávanými míči za naši obranu. To na nás stačilo,protože tak padly prakticky všechny tři góly do naší sítě."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL