Mužstva na předních příčkách potvrdila předsezonní prognózy. Slovan skutečně zaútočil na vedoucí příčku tabulky, Svitavy potvrdily loňské druhé místo. Hlinsko nepochybně má kvalitní kádr, ale také jisté výkyvy. Svůj vysoký standard si udržela rezerva FK Pardubice B, do lepší společnosti patří i Choceň.

Střed tabulky si drží Dobříkov, Polička, Moravská Třebová a Lanškroun. Ostatní celky bude na jaře zajímat především záchrana, nejhorší postavení má rezerva Letohradu a na podzim hodně nevýrazná Česká Třebová.

Uplynulé kolo přineslo několik zajímavých duelů. Slovan s Letohradem B neměl žádný problém (3:0), Svitavy se prosadily s FK Pardubice B (4:0). Hlinsko však neuspělo na dobříkovské půdě (1:2) a na první příčku ztrácí již jedenáct bodů. Nutno však poznamenat, že Dobříkov sehrál jeden ze svých nejvydařenějších zápasů podzimu.

V minulosti často vyhecované derby Chocně s Vysokým Mýtem skončilo výhrou domácích 2:0. Byl to bojovný zápas, ale domácí byli důraznější a hlavně, vstřelili dva góly. Vysoké Mýto se bude muset na jarní odvety důkladně připravit. Ve druhé polovině tabulky bude asi pořádná mela, ze které však nemá obavy Lanškroun. Uhrál na podzim víc než se čekalo a hodně mu pomohla i poslední výhra v Srchu. Už se zdálo, že utkání skončí remízou, když v nastaveném čase domácí otáleli s odkopem míče od vlastní branky, až je vytrestal pohotový Richtr.

Smutek je v České Třebové. Poslední místo potvrdil i zápas ve Stolanech. Domácí vyhráli 3:1 a dvougólové vítězství je moc cenné. Vždyť až půjde na jaře do tuhého, i vzájemná bilance ohrožených může hrát značnou roli.

Je dohráno, přichází čas bilancí. Jedno je však jisté. Jde jen o pololetní vysvědčení. Jaro ovlivní zimní příprava, síla kádrů a možná i kus sportovního štěstí.