Skoro to vypadá, jako by někdo mladíkům zapomněl říct, že stále ještě hrají krajský přebor. A že se opravdu nenacházejí v ČFL jako jejich zkušenější kolegové z áčka.

Přeci, to že spolu trénují, neznamená, že budou stejně tak dobří. Co si pak počnou jejich ostatní soupeři v nejvyšší krajské soutěži…

Zatím si nepočnou nic. V prvním kole Chrudim ztrapnila Litomyšl a rovněž ve druhém měla poměrně příznivý los. Už do poločasu udělala z domácího Dolního Újezdu čtyři malé do školky, když mu v rozmezí od 21. do 38. minuty nasázela pět branek. Konečný stav 2:6 ještě tým ze Svitavska bere.

Nejvíce pozornosti, alespoň v pardubickém okrese, na sebe poutalo derby v Moravanech. Tam se s podporou tři sta svých fanoušků vydalo Horní Jelení. Nováček se snažil napravit domácí debakl s Poličkou (0:4), ovšem ve finále dopadl naprosto stejně. Mírný posun však v jeho provedení nastal. S čistým kontem vydržel více než poločas.

„Konečný výsledek je pro nás strašně krutý, protože herně jsme rozhodně horší nebyli. Bohužel nejsme schopní dát gól a na druhou stranu hloupé dostáváme. Napadá mě jediné spojení nováčkovská daň," krčí rameny jelenský trenér Roman Hendrych.

Moravany se tak hladkou výhrou přiřadily ke kvartetu šestibodových. Sto procenty se v tomto ohledu mohou pochlubit ještě Polička a Hlinsko. První z těchto týmů dodržel čtyřbrankovou normu na zápas a zdolal letohradské béčko, od kterého si však nechal vstřelit dvě branky. Živanická farma udolala v derby domácí Třemošnici, když jediný gól vstřelila exotická akvizice Joel Ngandu Kaymba.

Průvodním znakem druhého dějství byl ten, že se dařilo domácím týmům. Tedy těm, které ve vstupním dějství venku prohrály. A naopak nyní porážely vesměs ty soupeře, co už měli na svém kontě tříbodový zisk.

Výjimku tvořilo utkání v Chocni, kde proti sobě nastoupili nuloví. Domácí záložník Zavřel zavřel bodový ventil, se kterým se snažila cuknout i Moravská Třebová. Nováček tak podruhé podlehl svému protivníku tím nejhubenějším rozdílem.

Litomyšl se velmi rychle oklepala z chrudimské osmičky a zásluhou Petra Malého není její zisk v utkání se Žamberkem rozhodně malý.

Lanškroun v duelu s Holicemi nebyl lepším týmem, nicméně vstřelil dvě branky zatímco jeho soupeř žádnou.

Podobná charakteristika i gólový vývoj by se daly napasovat na střet exdivizních Svitav s Pardubičkami. 

Sestava 2. kola krajského přeboru.