Čtyři kola mu to vycházelo náramně. Jenže při páté seči narazila lanškrounská kosa na kámen. Ten se vytěžil v Heřmanově Městci a byl to nečekaný výpadek lídra. Zápas musel bavit, protože diváci byli svědky hned osmi branek. Jenže v domácí síti jich skončilo pět.

Staronováček se nicméně udržel v čele tabulky. Do karet mu totiž zahrála remíza ve šlágru kola i celého podzimu. Chrudimská rezerva se po devadesáti minutách rozešla se Slatiňany smírem 2:2. A jelikož v penaltovém rozuzlení měli více štěstí domácí, všechny tři celky se srovnaly na dvanácti bodech. Lanškroun však má nejlepší skóre.

Další ostře sledované derby jednoho okresu, v tomto případě pardubického, nabídl souboj Moravan s Holicemi. Po vyrovnaném průběhu se zrodila jednoznačná výhra hostů v poměru 3:0.

A do třetice okresní řež. Ústeckoorličtí fanoušci navštívili duel tradičního účastníka ze Žamberku s Dobříkovem. Další novic však pokulhává. Za čtyři kola nasbíral pouhý bod a potom pátém se jeho konto po prohře 1:3 nerozmnožilo.

Třetí nová tvář krajského přeboru se jmenuje Litomyšl a v duelu s Hlinskem to spíš vypadalo, že poprvé spolu hrají v jednom týmu hosté. Tým ze Smetanova města spustil místo vážné hudby rokenrol a konto soka zatížil pěti brankami, aniž by inkasoval.

Další penaltové nadstavby se dočkali diváci v Moravské Třebové, ale s jejím výsledkem spokojeni nebyli. Dva body si totiž po předchozí remíze 1:1 odvezla Třemošnice. Ta po skvostné loňské sezoně poprvé, alespoň „napůl“ vyhrála.

Naopak na první úspěch stále čekají v Poličce. Ta hrála doma a tak měla ideální příležitost půst napravit. Jenže Česká Třebová byla rázně proti, z čehož vyplynula její výhra 3:0.

Fotbalový bůh se dál odvděčuje Chocni za gesto fair play Luboše Myšáka. Tentokrát si vyšlápla na Svitavy, které zdolala 3:1.