Hostům patří po 11 odehraných kolech se ziskem 20 bodů v tabulce ČFL pátá příčka, když předvádějí dobré výkony. Minulý týden tedy trochu nečekaně odevzdali doma všechny body Čáslavi (1:2), ale jinak již mají na svém kontě skalp například Písku či Domažlic.

Chrudim stále vévodí tabulce soutěže a nic na tom nezměnilo ani její nedělní klopýtnutí v Mostě, mimochodem první za celý podzim. Toto zaváhání budou chtít fotbalisté rychle napravit a vlastním fanouškům dokázat, že se jednalo o malý „výpadek". Na druhou stranu ale nepůjde o vůbec snadné utkání, ostatně tak o tom před zápasem mluvil i trenér týmu Pavel Jirousek:

„V mých očích hraje Převýšov velmi dobrý fotbal, přece jenom jsou hráči jako farma Hradce Králové dobře připraveni a jejich výkony jsou v posledních sezonách kvalitní. Proto předpokládám, že půjde o dobrý zápas.

My jsme si po ukončení série neporazitelnosti, kdy jsme inkasovali gól bezmála po jedenácti hodinách hry, s hráči zápas v Mostě vyříkali, rozebrali ho a vytkli si chyby. Za ty jsem viděl především dva pokutové kopy a ještě další asi dvě situace, kdy jsme soupeře zbytečně pustili do šance. Hlavně jsem hráčům vytýkal, že se nesmíme nechat unést hrou a když vedeme, musíme myslet trochu jinak. Vždyť jsme inkasovali oba góly z brejku, respektive druhý byl z penalty, která byla ale právě po brejku. Tam to chce trochu chytrosti. Náš tým je ale mladý a chyby se dělají a dělat budou. Rozhodně náš výkon žádným propadákem nebyl, prostě jsme prohráli v exdruholigovém Mostě. Z porážky nedělám tragedii, jednou jsme prohrát museli a já věřím, že se odpíchneme k další nové sérii.

Abych se ale vrátil k Převýšovu. Na zápas se připravujeme a uvidíme, jaká bude sestava. Bohužel je u některých hráčů start nejistý, tak uvidíme, kdo bude připravený a kdo ne. Každopádně nám povinnost velí vyhrát a udělat tři body. (rp)