I. A třída

Výsledky všech týmu přitom dopadli velmi podobně jako v minulém kole. Nasavrky navázaly na vysokou výhru z 14. kola, kdy porazily rezervu Svitav 6:1. Tentokrát dokázaly vstřelit o polovinu gólů méně, ale nemuselo je to vůbec mrzet, protože v zadní řady měly tentokrát neprůchodné a neinkasovaly žádnou branku. I zbylí dva zástupci zopakovaly bodový příděl z posledního kola, když domácí Luže porazila Načešice po penaltách.

Pardubičky – Nasavrky 0:3 (0:2)

Nasavrky: Drášil – Pešek (46. Plíšek), R. Michek, Dostálek, O. Čechlovský, T. Michek, Soudek, Dostál, Hnízdo (62. Boháč), Vojíř, M. Čechlovský (82. Novák).

Fotbalisté Nasavrk se ujali vedení krátce po zahájení zápasu, kdy přesně zakončoval Čechlovského centr Dostál. Ještě lépe bylo pro hosty v sedmé minutě. To totiž vedli již o dvě branky, tentokrát zúročil další centrovaný míč M. Čechlovský. Domácí fotbalisté nebyli schopní důraznějšímu soupeři vůbec konkurovat. V průběhu první půle Pardubičky přišly o zraněného hráče. Ve 40. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Bednář a situace domácích byla zdánlivě neřešitelná. Přesto byli po změně stran Nasavrkům paradoxně vyrovnanějším soupeřem, ale nedokázali si vytvořit brankové příležitosti.

Početní výhodu hosté nakonec přeci jen využili, když v 88. minutě pečetil konečné skóre Bednář. Nasavrky tak zcela zaslouženě zvítězily a připsaly tři body si do tabulky a drží se na pátém místě .

Luže – Načešice 2:1 (1:0), Pen: 6:5

Luže: Klenor – Bareš, Karal, Mužíček, Terer, Merkl, Lacman, Naď, Langer, Kapitola, Veis (16 Koukal).

Načešice: Lédl – Svoboda, Šafránek, D. Jirásek, Ilko, Stehlík (76. F. Jirásek), Levinský, Tlapák (70. Kodera), A. Jirásek, Pejcha, Marek.

Návštěva čítající 150 diváků viděla utkání, které moc fotbalové krásy nenabídlo. Lépe do zápasu vstoupili domácí fotbalisté, kteří se poprvé prosadili už v páté minutě. Z pokutového kopu se přesně trefila nová akvizice v sestavě Luže – Marek Veis. Rychlý gól ale zápasu nijak nepomohl. Hra byla oboustranně rozháraná.

Hosté byli sice fotbalovější, ale pouze od vápna k vápnu. Domácí vše nahrazovali větší bojovností. Přímých střel na branku bylo jako šafránu. Nakonec si Načešice odvezly zasloužený bod, když dvanáct minut před koncem vyrovnaly. O branku na 1:1 se však nepostarali hráči Načešic, ale Luže. Obrana domácích si ve snaze odvrátit centr hostujícího útočníka nešťastně srazila míč do vlastní branky. Rozhodnutí, kdo v zápase uzme bonusový bod, tak určily penaltové kopy. V těch byli úspěšnější fotbalisté Luže, kteří se nemýlili ani jednou. Hosté v jednom případě gól nevstřelili.

I. B třída

Za týmy z chrudimského okresu slavily vítězství ještě Stolany. Rozhovice – H. Ředice

Rozhovice – Horní Ředice 0:3 (0:1)

Rozhovice: Bača – Pecina, Suchý, Voženílek, Uhlíř, Kubeš (56. Svoboda), Skyba (55. Popílek), Kopecký, Stejskal, Musil (64. Dušek), Čechlovský (46. Kadeřábek).

Malé překvapení na úkor Rozhovic se zrodilo v domácím utkání proti Horním Ředicím. Rozhovice byly v prvním poločase aktivnější a měly rozhodně více ze hry. Nutno podotknout, že Horní Ředice v té chvíli hru ulehčily domácím především svým nezájmem. V první půlhodince kromě nastřeleného břevna ze své převahy domácí nic nevytěžili. Zato hosté se ještě před přestávkou dostali k prvnímu zakončení v zápase a hned bylo úspěšné. V 39. minutě se trefil Dědič. Od té chvíle se hra opticky vyrovnala. Než se ale domácí po změně stran nadechli k náporu, dostali dva góly a bylo hotovo. Hosté nebyli lepším týmem, nicméně byli efektivnější.

Proseč – Stolany 2:4 (1:3)

Proseč: Lampárek – Z. Marek, J. Marek, Kunhart (75. Macháček), Plosza, Koutný, Mareš, Hromádka, Menc, Vopařil, M. Marek. Stolany: Tomáš – Zelinka, Hluchník, Novotný (46. Polívka), Vávra, Meduna, Kuchta, Tesař, Hýl (90. Fríbl), Ždímal (86. Jirásek), Bakeš.

V rámci 15. kola I. B třídy bylo k vidění i okresní derby mezi Prosečí a Stolany. Před návštěvou čítající 250 diváků se hrálo utkání bohaté na branky. První zásah zaznamenal hostující Tesař v 11. minutě. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Trvalo to přesně sedm minut a bylo vyrovnáno, když se z branky radoval Vopařil. Gólový nášup pokračoval ještě v prvním poločase. V rozmezí devíti minut se dvakrát trefil Bakeš. Své zásahy zapsal v 33. a 42. minutě. Zpět do zápasu se domácí dostali v 55. minutě díky přesnému zásahu Ploszy. Na víc se Proseč už nezmohla, naopak Stolany přidaly čtvrtý gól a definitivně rozhodly o zisku tří bodů.

S. Hradiště – Tuněchody 1:3 (0:0)

Tuněchody: L. Slezák – Bažant, J. Adámek, Horák, Pokorný, M. Adámek (88. Doucha), Mattuš (86. Hýl), Šilhánek, Hudeček, Hanko, D. Slezák.

Utkání mezi třetím a třináctým týmem tabulky nabídl vyrovnanou podívanou, ve které zvítězili hráči hostí. V první půli sice žádný gól nepadl. Zato po změně stran se Tuněchodští trefili už po čtyřech minutách. Z nařízené penalty se nemýlil Petr Pokorný. Po dvou brankách přidal i obránce Jiří Adámek. Za domácí se prosadil jen Hejhal a tentokrát to na body nestačilo. Zaslouženě zvítězil tým z Chrudimska a přiblížil se na čtyři body druhé Proseči.