KRAJSKÝ PŘEBOR

Polička - Třemošnice 4:3

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Sehráli jsme nešťastné utkání. Dvakrát jsme vedli a nakonec prohráli smolným gólem v 91. minutě. Utkání mělo vysoké parametry. Škoda jen dvou špatně posouzených ofsajdů, kdy mohli naši hráči postupovat sami na brankáře a za faul na Luňáčka, který obcházel vyběhnuvšího brankáře domácích, měla být udělena červená karta. Díky nesoustředěnosti po dvou námi vstřelených gólech domácí vždy během dvou minut vyrovnali a následně se ujali vedení 3:2. Naši hráči však brzy vyrovnali skóre. V 90. minutě Šebek loboval brankáře. To se nepovedlo a z následného výkopu se domácí hráč dostal k míči a krásnou střelou ze 20 metrů strhli výhru na svoji stranu. Utkání by spíše slušela remíza. Velice kvalitní výkon podali útočníci Šebek s Luňáčkem a brankář Auersvald."

Č. Třebová - Chrudim B 2:0

Martin Škrha, vedoucí mužstva MFK Chrudim B: „Ve vyrovnané první půli jsme neproměnili několik šancí, soupeř jednu ano. Po přestávce nás oslabilo vyloučení brankáře, přesto jsme byli i o deseti lepší, hráli jsme vabank a soupeř v závěru pečetil svoji výhru."

H. Městec - Žamberk 1:1

Martin Volejník, vedoucí mužstva Jiskry Heřmanův Městec: „Do Bažantice přijel velice kvalitní soupeř se spoustou zkušených hráčů. První poločas byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách, které ani my ani soupeř nedokázal využít. Ve druhém poločase jsme se ujali vedení po standardní situaci, kterou zahrával D. Svoboda a M. Ráliš prostřelil hostujícího gólmana. Za 10 minut přišel vyrovnávací gól po zbytečné ztrátě balonu na půli hřiště a rychlém přečíslení obrany. Ke konci zápasu mohl D. Salfický rozhodnout zápas, když přehodil vybíhajícího gólmana, bohužel mu radost překazil dobíhající obránce, který lob vykopl z brankové čáry. Škoda nevyužité 20 minutové přesilovky za vyloučení hostujícího obránce. Chválím celý tým za kvalitní a obětavý výkon."

Hlinsko - Choceň 0:2

Miroslav Bouška, vedoucí mužstva FC Hlinsko: „Co nám byla platná územní převaha, když kvalitní soupeř otevřel do poločasu skóre z ojedinělého protiútoku a ve II. půli využil chybu naší obrany k pojištění náskoku."

I. A TŘÍDA

Č. Třebová B - Prosetín 3:1

Luboš Kropáček, trenér SK Prosetín: „Prvních 10 minut jsme se rozkoukávali, za což nás domácí potrestali již v 5. minutě po rohovém kopu. Pak jsme převzali otěže utkání my, ale bohužel z několika slibných přečíslení se nám podařilo dotáhnout do zdárného konce jen jednu akci. Ve druhém poločase měl soupeř míč častěji na svých kopačkách nicméně žádnou vyloženou šanci si nevypracoval. Až v 70. minutě přehráli naši obranu a Abt zakončoval do prázdné branky. I potom jsme si vypracovali 1 2 vyložené šance, nicméně vyrovnat se nám již nepodařilo, naopak domácí do naší otevřené obrany přidali pojišťovací branku. Sportovně musím uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě, ale naše předváděná hra pro nás může být povzbuzením do dalších zápasů."

Načešice - M. Třebová 5:4

Jiří Janda, vedoucí mužstva Mezilesí Načešice: „Zápas se divákům musel líbit, vždyť bylo k vidění celkem devět gólů a podařilo se nám jako nováčkovi vstoupit do vyšší soutěže vítězně proti silnému soupeři, který hrál ještě na jaře KP. A právě vítězná trefa Jana Hladiny byla opravdu parádní."

H. Jelení - Slatiňany 7:0

Petr Myška, trenér Spartaku Slatiňany: „Odehráli jsme špatný zápas, navíc domácí proměnili snad každou šanci, naopak my jsme ani ty nejvyloženější neproměnili. Navíc jsme přišli o vyloučeného V. Trňáka. Jediným pozitivem byly výkony O. Opočenského a P. Marzaka, kteří odehráli první zápas a určitě nezklamali."

Chrudim C - Přelouč 3:3

Jiří Hlavatý, trenér MFK Chrudim C: „V prvním poločase jsme po dobrém výkonu získali dvoubrankové vedení. V II. půli jsme naopak nezachytili nástup soupeře, který ovládl hru a třemi góly otočil skóre. V závěru jsme dokázali pouze vyrovnat a získat bod."

Hlinsko B - Pomezí 1:0

Zdeněk Eis, trenér FC Hlinsko B: „O naše první historické tři body v I. A třídě se postaral nádherným gólem z trestného kopu Zavřel. O pár minut později se nechal naprosto nesmyslně vyloučit Slavík a až do konce zápasu připravil spoluhráčům horké chvíle, protože soupeř mohl přinejmenším vyrovnat."

I. B TŘÍDA

R. Bělá - Chroustovice 0:1

Miroslav Čada, vedoucí mužstva SK Chroustovice: „Jsme rádi, že se nám jako nováčkovi podařilo vyhrát u nebezpečného kolegy z Pardubicka. Po dvaceti minutách jsme setřásli nováčkovský respekt a postupně získávali převahu. Tři body a solidní výkon jsou příslibem do dalších zápasů v krajské soutěži."

Kameničky - Sezemice 1:1

Petr Zavřel, vedoucí mužstva FK Kameničky: „V bojovném, ale nepříliš kvalitním utkání jsme vedli pěkným gólem Mariána Pérka z trestňáku, ale soupeři se ve druhé půli podařilo vyrovnat po přečíslení naší obrany. Musím ocenit velmi dobrý výkon našeho brankáře Hladkého.."

Luže - Rosice 2:1

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva Luže: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, soupeře jsme zatlačili, ale nedokázali jsme proměnit vyložené šance. Hosté hráli na brejky, jeden z nich se jim podařilo využít, a tak poločas skončil 0:1 pro soupeře. Druhý poločas byl stejný jak ten první, zápas se nám podařilo otočit v závěru utkání, když po krásném pasu Mihulky skóroval Koráb a po rohovém kopu zajistil výhru Stoklasa."

Řečany - Nasavrky 0:2

Luboš Dostálek, trenér FC Nasavrky: „Jako nováček jsme se u zkušeného soupeře asi dvacet minut rozkoukávali, ale postupně jsme zvyšovali aktivitu. Tu jsme po přestávce využili ke vstřelení dvou gólů, které ideálně připravil skoro stejnými akcemi Vojíř. Tříbodový vstup do soutěže by nás měl povzbudit do dalších náročných bojů."

PETR NOVÁK, JAROMÍR DOLEŽAL