S dalším prvoligovým týmem si o něco hůře vedla divizní Nová Paka. Tým Bohemians 1905 pokořil obranu divizního týmu sedmi góly.

V krajském derby třetiligových týmů Pardubice vs. Letohrad šlo o to, kdo v dalším kole české pohárové soutěže přivítá Spartu, pokud tedy Letenští senzačně nevypadnou na půdě Domažlic (hraje se až 1. září). O výhře Pardubic rozhodl jediným gólem Jeřábek.

Chrudim – Mladá Boleslav 0:3
Obhájce pohárové trofeje začal v Chrudimi ve velkém stylu a během dvaceti minut zápas rozhodl. Už ve 2. minutě Kulič poslal do brejku Wojnara, který převzal míč na hranici ofsajdu a poprvé skóroval. Vzápětí gólman Mrázek zmařil šanci Chramostovi, ale tentýž hráč byl už v 18. minutě úspěšný. O tři minuty později domácí kapitán Linhart nešťastně tečoval do vlastní sítě střelu Zahustela. Chrudim měla velkou šanci ve 36. minutě, avšak Hauf pálil z deseti metrů z voleje nad branku.

Po přestávce se hosté vyjma tyče Buluta v závěru už do šancí nedostávali. Naopak k čestnému gólu byl blízko domácí třetiligový nováček. V 58. minutě pokus Dostálka s námahou gólman Šeda vyrazil. V 79. minutě Luptovský střílel po sólové akci těsně vedle.

Fakta – branky: 2. Wojnar, 18. Chramosta, 21. vlastní (Lin〜hart). Rozhodčí: Orel – Jiřík, Pilný. ŽK: 1:2. Diváci: 1500. Poločas: 0:3. MFK Chrudim: Mrázek – Štěpánek, Linhart, Radouš, Adámek – Hauf, Vodrážka, Vladyka (58. Kesner), Kopecký – R. Holub (70. Luptovský), Dostálek (76. Vágner). FK Mladá Boleslav: Šeda – Kalina, Rolko, Janíček, Šírl (76. Kysela) – Zahustel (46. Bulut), Procházka, Ščuk, Wojnar – Kulič (60. Řezníček), Chramosta.
Pavel Jirousek, trenér Chrudimi: „O postupu favorita nebylo pochyb. Utkání rozhodl svým rychlým nástupem. Do druhého poločasu jsme šli s cílem vstřelit čestný gól, což se nám nepodařilo, a také neinkasovat více branek. To už se nám povedlo. Byla to výborná prověrka před mistrovským startem a myslím si, že i diváci viděli pohledný fotbal.“

Miroslav Koubek, trenér Mladé Boleslavi: „Pohárové zápasy prvoligistů proti soupeřům z nižších tříd bývají pro favorita pastičkou. Záleží na tom, aby silnější tým dal hned ze začátku gól, který by ho uklidnil. To se nám podařilo a za dvacet minut jsme vedli už 3:0 a bylo rozhodnuto. Ve druhém poločase už nás Chrudim do šancí nepouštěla.

Nová Paka – Bohemians 1905 0:7
Žák zvítězil nad svým učitelem. Domácí kouč Josef Hloušek byl v minulosti dvakrát trenérem Bohemians zrovna v době, kdy byl nynější trenér „klokanů“ Pavel Medynský jeho svěřencem. Po utkání bylo daleko více do zpěvu hostujícímu trenérovi, domácí lodivod musel skousnout sedmigólový výprask.
O osudu utkání se rozhodlo už v prvním poločase. Během úvodní půlhodiny se dvakrát prosadil devatenáctiletý talent Budinský, čímž určil další ráz zápasu. „Klokani“ i nadále v průběhu utkání navyšovali svůj náskok a nad divizním celkem zvítězili jednoznačně 7:0.

Fakta – branky: 18., 28 a 50. z pen. Budinský, 38. a 62. Michálek, 44. Moravec, 81. Škoda. Rozhodčí: Váňa – Kovařík, Zeman. Diváci: 1390. Poločas: 0:4. 1. FK Nová Paka: Volšík – Mačí, Ptáček, Jisl (59. Kazda), Vích (81. Fišar) – Urbanec, Brož, Rozsévač, Kulha – Mičkal, Bažík (65. Povr). Bohemians 1905: Marek – Lukáš, Cseh, Jindřišek, Růžička – Potočný, Budinský, Kraus, Michálek – Moravec (73. Moravec), Nešpor (73. Bartek).

Josef Hloušek, trenér Nové Paky: „Hodně lacino jsme inkasovali. Myslím si, že ani bojácnost nebyla na místě. Jinak chci mužstvu poděkovat, protože utkání zvládlo a užilo si ho. Výsledek 0:7 je pro nás poměrně krutý.“

Pavel Medynský, trenér Bohemians 1905: „S výsledkem jsem spokojen. Hráči k utkání přistoupili zodpovědně, i když to byl duel proti diviznímu týmu. Ale tak to má vždy být.“

Pardubice – Letohrad 1:0
Letohrad ukázal v první půli velkou herní vyspělost. Pozornou defenzivou a rychlými kombinacemi směrem vpřed dělal Pardubicím solidní potíže. Po obrátce se už domácí ujali vedení, když se zpoza vápna krásně trefil Jeřábek. Před koncem mohl přidat postupovou pojistku Řezníček, ale Kykal ho ve stoprocentní šanci vychytal.

Fakta – branky: 55. Jeřábek. R

ozhodčí: Moník (Trutnov) Bez karet. Diváci: 360. Poločas: 0:0. FK Pardubice: Shejbal – Přibyl, Tischler, Prorok, Javůrek – Hundák (35. Kakrda), Jeřábek, Řezníček (79. Kudrna), Rešetár – Brychta, Fikejz (46. Petrus). FK OEZ Letohrad: Kykal – Moník, Strasmeier (46. Macek), Vaniš, Macháček (58. Nadrchal) – Kuželka, Bíro, Nágl, Kail – Semerák, Konečný (56. Brendl).

Martin Svědík, trenér Pardubic: „Na hráčích byla vidět menší nervozita a hlavně v první půli jsme byli u všeho pozdě, prohrávali jsme osobní souboje. Letohrad byl lepší, měl všechny míče a vypracoval si i nějaké pološance. Druhá půle už byla o něčem jiném. Zejména příchod Petruse s Kakrdou hru oživil. Z hlediska defenzivy to úplně stoprocentní nebylo, ale směrem dopředu jsme už po přestávce předváděli fotbal, na který jsme zvyklí.“

Jaroslav Veselý, trenér Letohradu: „Do inkasovaného gólu jsme byli lepší, Pardubice jsme do ničeho nepustili a sami jsme si vypracovali několik slibných příležitostí. Bohužel se potvrdilo to, co jsem říkal před sezonou, že rozdíl mezi divizí a ČFL je v produktivitě a proměňování šancí. Domácí měli první příležitost na gól, kterou proměnili, uklidnili se a přehrávali nás.“ (pn, jp, ry)