Štěchovice - MFK Chrudim 0:0, na penalty 4:3

Úvodních deset minut utkání patřilo Chrudimským, kteří si vypracovali několik příležitostí k ohrožení domácí svatyně. Váchovi ale zamezil ve skórování na poslední chvíli jeden z obránců a střela Kopeckého rozvlnila pouze boční síť. Domácí se osmělili ve 12. minutě a po ráně Pavlíka musel brankář Mrázek vytasit nádherný zákrok. Na tuto šanci Štěchovic odpověděli hosté hned dvěma ataky, ale ani Rybička, ani Kesner nebyli v koncovce úspěšní. Ve 25. minutě se právě Kesner přece jen prosadil, jeho gól však nebyl kvůli ofsajdu uznán. Hned z protiútoku se zase předvedl v dobrém světle Mrázek, který zlikvidoval druhou velkou příležitost Pavlíkovi. Ve 36. minutě zamířil v dobré pozici Jakobovský naštěstí vedle a před odchodem do kabin šlo zakončení Váchy po standardce těsně nad.

Druhý poločas začal tam, kde první skončil. Aktivně hrající hosté se snažili o vstřelení branky a bojovně naladěni domácí odolávali. V 51. minutě mířil nad branku Sixta. Několik dalších závarů skončilo podobně, nebo je zlikvidoval zkušený exligový gólman Sňozík. V 70. minutě se na druhé straně opět vyznamenal Mrázek, který vyrazil střelu Müllera směřující do šibenice. V závěru se obě mužstva snažila strhnout vedení na svoji stranu, ale nedařilo se jim dostat se do gólového zakončení. V poslední minutě utkání se přece jen mohli radovat Chrudimští, ale před Váchou, který by jinak míč uklízel do prázdné klece, stačil Pavlík odhlavičkovat balón do zóny bezpečí.

Po bezbrankové remíze tak došlo k penaltovému rozstřelu, který se hostům nedaří vůbec zvládat a ještě ani jednou jej letos nevyhráli. Bohužel se tak stalo i v tomto případě, kdy domácí proměnili všechny své pokusy, zatímco u MFK selhali Kesner a Řezníček.

Sestava MFK Chrudim: Mrázek Řezníček, Drahoš, Radouš, Adámek Kesner, Vodrážka (85. Krčál), Sixta (80. Mastík), Kopecký (73. Nadrchal) Vácha, Rybička (67. Holub). (rp)