Tomáš Jambor, Třemošnice: „Zasloužené vítězství, zisk tří bodů ze hřiště soupeře co si přát víc? Snad jen, aby se všichni uzdravili."

Krajský přebor

Žamberk - Hlinsko 2:0

Miroslav Bouška, vedoucí mužstva FC Hlinsko: „Také z druhého venkovního utkání jsme se bohužel vrátili bez jakéhokoliv bodového zisku. Opět jsme inkasovali hned v úvodu utkání, i když situace hodně zaváněla ofsajdovou pozicí. Přestože měli domácí v prvním poločase územní převahu, střela Cepla a šance Jůna a novice v sestavě Hlouše měly gólové parametry. Brankář Litomyšle byl však proti. Druhý poločas jsme herní činnost mužstva ještě zlepšili, ale několik našich nadějných útoků skončilo spornými ofsajdy. A tak přišlo v 83. minutě pojištění výsledku domácích, když nadvakrát dostali míč do naší sítě."

MFK CR B - Lanškroun 0:2

Miroslav Teplý, trenér rezervy MFK Chrudim: „Nedáváme góly! Dnes jsme dokonce neproměnili ani pokutový kop, ale i tak jsme velmi málo nebezpeční pro branku soupeře. Chtělo by to mnohem více útočných situací, chybí střelba ze střední vzdálenosti, kvalitnější výběr místa ve vápně. A pokud už tedy nejsme schopni skórovat, tak musíme uhrát v defenzívě nulu, ale ani to se nedaří. Máme mnohem větší potenciál na mnohem náročnější hru i co se napadání a pressingu týče, ale prostě se prezentujeme tak, že soupeři vše ulehčujeme. Zaráží mě, že některá mužstva mají ve svém středu na rozdíl od nás mnohem větší individuality, které dokážou rozhodnout zápas. Musíme si toto vše v klidu probrat a vyhodnotit, protože příště zajíždíme do Svitav, a to zrovna soupeř na zvednutí sebevědomí není."

Litomyšl - Třemošnice 0:1

Tomáš Jambor, předseda ŽSK Třemošnice: „Zasloužené vítězství, tři body ze hřiště soupeře jsou doma, co víc si přát? V závěru utkání jsme přežili jeden velký závar, ale mimo břevna a tyče si domácí nevytvořili téměř nic. Naši hráči trpělivě kombinovali a byli ve hře. Soupeř těžil pouze z nakopávaných balónů na hrotového hráče Štoudka. Ten se ale ve druhém poločase zasunul do obrany a tím nebezpečí pro naši branku pominulo. Dnes musím mimo hráčů pochválit i naše fanoušky, kteří vytvořili v Litomyšli perfektní kulisu. Ještě bych se chtěl omluvit Ondrovi Rychnovskému, na kterého jsem ve výčtu zraněných v páteční prognóze na toto utkání zapomněl. Takže to napravuji a přeji mu taktéž brzký návrat na trávník."

1.A třída

Slatiňany - Přelouč 0:1

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „V silně průměrném zápase se zrodil pro krajské bookmakery asi dost nečekaný výsledek. Příliš fotbalu ani šancí v utkání k vidění nebylo. Hosté tu svou jedinou proměnili, naši hráči dvě své ne, a tak jsme prohráli poprvé na podzim. A tentokrát po našem nejslabším výkonu nové sezóny. Musím říct, že dlouhovlasý trenér Slavík, i když nesměl být na lavičce, svůj tým na náš celek výtečně takticky připravil. Protože hráči Přelouče tuto taktiku dodrželi prakticky až na malé výjimky celý zápas, radovali se ze zisku tří bodů."

Načešice - Heřm. Městec 0:1

Jaroslav Koky, trenér Mezilesí Načešice: „Jsem zklamán z toho, že jsme derby prohráli. Soupeř byl v první půli bojovnější a rychlejší. My v posledních zápasech dostáváme góly po našich hrubých chybách a já to zvýrazním, po nevynucených chybách. Takové kiksy dělají žáčkové a ne chlapi. Druhý poločas jsme Heřmanův Městec přimáčkli a vytvářeli si i šance, ale nejsme schopni je proměňovat, což je náš dlouhodobý problém. Soupeři musím pogratulovat k vítězství, za jejich obětavost a bojovnost. To jsou vlastnosti, které v minulosti zdobily tým Načešic ."

Jaroslav Holeček, trenér Jiskry Heřmanův Městec: „Utkání příliš pohledný fotbal nepřineslo, diváci byli svědky spíše bojovného zápasu. Vše rozhodla 30. minuta, kdy Machovu střelu do šibenice luxusně vytáhl gólman Novák, k odraženému míči se ale dostal Tiler, pohotově našel volného Jošta a ten uklidil balón do odkryté branky. Šance však nechyběly na obou stranách a remíza by asi byla spravedlivější. My jsme byli lepší v prvním poločase, domácí zase v tom druhém. Za tři body a navíc další zápas s nulou jsme pochopitelně rádi. Musím pochválit celý mančaft za zodpovědný a bojovný výkon. Jen mě mrzí zranění Jablečníka, který má rozseklé obočí a na tréninku bude vypadat, jak kdyby boxoval s Rockym. Na úplný závěr mého ohlasu bych chtěl poděkovat všem z Načešic za vřelé přijetí, milé pohoštění v hospůdce na hřišti, za skvělou Plzeň a kamarádskou atmosféru. Takhle by to mělo být!"

Luže - MFK Chrudim B 2:0

Jiří Kopecký, vedoucí mužstva TJ Luže: „Naše vítězství považuji za naprosto zasloužené. Od prvních minut jsme byli aktivní a soupeře do ničeho nepouštěli. Škoda nevyužitých šancí, jinak by zápas skončil mnohem větším rozdílem."

Tomáš Langr, trenér MFK Chrudim C: „V hodně pozměněné sestavě jsme rozhodně nezopakovali výkon z minulého týdne. V podprůměrném utkání na hodně zničeném hřišti jsme si nedokázali vypracovat žádnou vyloženou šanci. Naší kombinační hře tento terén rozhodně neprospíval. Soupeř vynechal zálohu, míče posílal přímo z obrany do útoku, což se na nás ukázalo jako dostačující taktika. Nepohledný fotbal přinesl Luži tři body, a protože jsme branku skoro neohrozili, tak asi zaslouženě. Trochu mě mrzí nesmyslně zákeřná hra hráče Chaloupky. Soupeři ale k výhře gratuluji."

Hlinsko B - Č. Třebová B 2:3

Zdeněk Eis, trenér rezervy FC Hlinsko: „Další naše zbytečná ztráta bodů! Vedeme, ale místo navýšení náskoku „vyrovnáme" vlastencem a penalta dvě minuty před koncem náš nešťastný zápas dokoná. Určitě jsme horším týmem nebyli, ale na to se historie neptá."

1.B třída

Zámrsk - Chroustovice 1:1, na penalty 3:1

Jaroslav Bečička, sekretář SK Chroustovice: „K utkání jsme odjížděli s velkým respektem. Podařil se nám však zachytit nápor Zámrsku a pak už byla jeho hra dost stereotypní. Škoda penaltového rozstřelu, který jsme prohráli 3:1. I tak jsme ale s bodem spokojeni, ze Zámrsku se body nevozí."

Prosetín - Sezemice 1:2

Martin Havel, sekretář Sokola Prosetín: „Opět velké zklamání. Sezemice přijely s jedním hráčem na střídání a připadalo mi, že je naši hráči trochu podcenili. A od toho se odvíjel celý zápas. I když jsme měli začátek pod kontrolou, nebyli jsme schopni dát gól. Šance byly Vodvárka střílel z úhlu do gólmana, Remeš sice krásně přehodil brankáře, ale míč šel pouze do břevna… A co se nepodařilo Remešovi, to na druhé straně vyšlo po podobném provedení Lábovi. Od té doby to byla naše jedna velká křeč. Nebyli jsme schopni vytvořit si souvislý tlak a když byla na nás písknu ta penalta, byl v podstatě konec. Nepomohla ani branka Vodvárky."

Nasavrky - Sruby 2:1

Luboš Dostálek, trenér FK Nasavrky: „Máme tři body, což je dobře, ale na lepšího soupeře by tento výkon zřejmě nestačil. Již po několikáté si necháme dát na začátku utkání branku, a pak těžko překonáváme dobrou soupeřovu obranu. Sruby jsme prakticky celý zápas tlačili, chvílemi to vypadalo spíše jako na házené, ale kolem soupeřova vápna jsme nebyli dostatečně důrazní. A hlavně jsme si nevěděli rady s hostujícím gólmanem, který hodně dlouho držel hosty ve hře."

Řečany - Proseč 3:5

Petr Macháček, hrající asistent trenéra FK Proseč: „Do Řečan jsme jeli s cílem konečně přivézt nějaké body i z venkovního hřiště a posunout se v tabulce zase o něco výše. V utkání jsme si vypracovali mnoho brankových příležitosti, které jsme však povětšinou nedokázali proměnit. Přesto, že jsme dali pět branek, máme tedy pořád hodně co zlepšovat. A co se týká naší defenzivy? Ta neměla svůj den, vybrala si pár slabších okamžiků a domácím umožnila dostat se zpátky do zápasu. Jsem rád, že jsme toto utkání zvládli a získali další  tři body. Za střeleckou formu chválím Matěje Hromádku a Tomáše Mareše."(rp, dom)

RADEK PECINA