Chrudim B – Žamberk 1:0

Poslední utkání podzimu sehrála rezerva Chrudimi na umělé trávě s mužstvem Žamberka. Utkání mělo svou úroveň. Domácí byli aktivnější. V 6. minutě se po pravé straně prosmýkl domácí Zrůst a tvrdou křižnou střelou otevřel skóre utkání. Domácí si vytvořili další šance, ale proměnit se jim je nedařilo. Hosté také několikrát zahrozili, ale ani oni nebyli v koncovce úspěšní. O výsledku utkání tak rozhodl gól Davida Zrůsta.

Chrudim po ne zcela dobrém vstupu do soutěže okupuje v krajském přeboru po podzimní části třetí příčku.

Vladimír Vostradovský, trenér Chrudimi: „K naší hře v posledním utkání podzimu mám řadu výhrad, ale se ziskem bodů a celkovým umístěním v tabulce jsem spokojen. Věřím, že pro hráče to je motivace stále se zlepšovat."

M. Třebová – Slatiňany 0:2

Jaromír Hanuš, sekretář Slatiňan: „V posledním podzimním zápase, který byl předehrán ve čtvrtek, nám chyběli Slováček, Koudelka, Valda a Chvojka. Takže dostali příležitost i hráči ze širšího kádru.

V první půlce byla na hřišti podzimní štiky krajského přeboru hra vyrovnaná a prakticky oboustranně bez šancí. Po změně stran už tomu bylo jinak. Naši měli herní převahu i čtyři vyložené šance. Dvě z nich proměnil kanonýr Kopecký a my jsme získali cenné tři body.

Pochvalu zaslouží celý tým, vyzdvihl bych suverénního dirigenta obrany Hudce, v záloze neúnavného Vodrážku a v útoku kanonýra Kopeckého."

Třemošnice – Moravany 1:0

Čtvrtý s předposledním, takový byl souboj Třemošnice a Moravan.

Loučení s fotbalovým podzimem přilákalo na třemošnické hřiště 160 diváků. Domácí se jim od začátku odvděčili aktivním snaživým výkonem. Už ve třetí minutě šel míč po ose O. Vančura – Hejcman – Šebek. Poslední jmenovaný zakončoval, ale jeho střelu brankář kryl. V 11. minutě pro změnu střílel J. Vančura, ale i s jeho střelou si gólman poradil. Gól tak padl až o deset minut později. Mocanu vyslal dlouhý míč na Šebka, ten postupoval na bránu sám a vstřelil úvodní branku utkání. Do konce první půle měli šance ještě J. Vančura, Šebek a O. Vančura. Ani jeden z nich ale nemířil přesně.
Naproti tomu hosté hrozili ze standardních situací, ale taktéž bez úspěchu.

Ve druhé půli už byli Moravanští aktivnější a více hrozili. V rozmezí pěti minut navíc byli hned několikrát blízko vstřelení gólu do Jandovy branky. Třemošnický brankář však svůj tým podržel a i díky jeho výkonu se může mužstvo z Železných hor radovat z tříbodového zisku.
Leoš Cirkl, trenér Třemošnice: „V tomto utkání mohlo být k vidění hodně branek, ale oba brankáři byli proti. Po prvním gólu Šebka nepřicházela druhá, pro nás uklidňující branka, ale šance na to byly.

Neproměňováním šancí jsme si mohli zápas zkomplikovat. Nakonec se skóre neměnilo a rozhodl jediný vstřelený gól. Chválím celý tým, něco navíc předvedl O. Vančura, Janda a Šebek.
Zároveň gratuluji našemu předsedovi Tomáši Jamborovi k narozeninám – tímto jsme mu dali menší dárek v podobě dalších tří bodů."

Svitavy – Hlinsko 3:1

Jiří Skála, trenér Hlinska: „Hrálo se na umělé trávě, pro nás nový povrch, ale pro oba týmy tam byly stejné podmínky, takže na tohle se nemůžeme vymlouvat.

Do utkání jsme vstoupili asi nejhůře, jak jsme jen mohli. Už ve třetí minutě jsme dostali gól po standardní situaci. Poté jsme si v první půli vypracovali několik šancí, ale bohužel pro nás bez úspěchu.
První polovina tak skončila 1:0 pro domácí. My jsme si o přestávce v kabině řekli, že to utkání se dá zvrátit. Šance jsme si vytvořili, jen jsme je neproměnili.

Druhá půlka ale jen korunovala tu první. Soupeř rozhodl gólem z ničeho a tím pádem bylo po zápase.

Zasloužené vítězství domácích. My nedokázali proměnit šance v prvním poločase a kvůli tomu jsme prohráli. Skórovat se nám podařilo až ke konci zápasu, kdy jsme proměnili penaltu."

Choceň – H. Městec 4:2

Jaroslav Holeček, trenér Heřmanova Městce: „Bohužel pro mě další hororové utkání. První poločas jsme na malé umělce a za vydatného deště zvládli, ujali se vedení 0:2 a mohli zápas v klidu kontrolovat. Jenže jsme ve 20. minutě museli střídat Matěje Jablečníka, kterého sestřelil soupeř loktem a zarazil mu zub do dásně. Ten nakonec skončil v Pardubicích na pohotovosti, to jak okomentoval hlavní rozhodčí střet radši nebudu popisovat.

Bohužel další střídání v 40. minutě Toma Dvořáčka se ukázalo jako klíčové. Do kabin se šlo ještě pro nás za velmi dobrého stavu 0:2. Ovšem to, co jsme začali předvádět druhou půlku bylo tragické. Absolutně jsme nepodrželi míč, neměli jsme žádnou mezihru. Soupeř na nás vlétl a byl jasně lepší, lépe kombinoval a přehrával nás.

Moji hráči byly nervózní k čemuž přispíval i nepřesnými výroky hlavní rozhodčí. Bohužel pro nás to v 68. minutě neustál Netušil a po druhé žluté šel do sprchy. To, co následně řekl rozhodčímu se ani nedá publikovat. Bohužel některé posuzování faulů a udělování karet se nelíbilo ani mně. Jsem si jistej, že pro jarní sezónu s hráčem Netušilem nemusíme počítat jeho trest bude tak na deset zápasů.
Bohužel arogance, špatná morálka a nedisciplinovanost některých hráčů je i na mne trochu moc a jsem rád, že už je konec sezóny.

Přes zimu máme na čem pracovat a čeká nás hodně těžké jaro, kdy chceme určitě krajský přebor zachránit. Na závěr bych chtěl poděkovat všem našim fanouškům, kteří nás chodili podporovat na domácí utkání, ale i na venkovní a těším se na jarní sezónu."