FK Pardubice B - SK Chrudim 4:3 (3:1).

Branky: 35. a 39. Fidra, 42. Jeřábek, 59. Tměj - 13. Svoboda, 71. Hauf, 77. Lištván.

Hosté do zápasu vstoupili aktivněji a v první půlhodině měli čtyři slibné příležitosti, z nichž však využili jedinou Svobodou. Závěr první půle patřil po zlepšení hry domácím, když nejprve utěšenou střelou vyrovnal Fidra, ten samý hráč otočil za další čtyři minuty na 2:1, aby ve 42. minutě Jeřábek dorazil do branky vyraženou střelou brankářem Novotným po pokusu J. Uhlíře. V 59. minutě po ideálním centru Kavky zvýšil už na 4:1 střídající Tměj. V závěru pak hosté po zaváhání domácí obrany snížili Haufem a Lištvánem, ale na vyrovnání již nedosáhli. Stínem utkání je zranění chrudimského Štursy po zákroku Kršáka, pro kterého musela zajet sanitka (zraněné vazy v kotníku).

SK Chrudim: Novotný – Hudeček, Martin Pudil, Motyčka, Štursa – Michal Pudil, Lištván, Hauf, Fantl – Svoboda, Veverka (Stejskal, Fabián).

Martin Škrha, místopředseda, sekretář a vedoucí mužstva SK Chrudim: „V první půlhodině to mohlo být 4:0 pro nás, ale z vyložených šancí skóroval jenom Svoboda. V závěru poločasu soupeř z krajského přeboru přitlačil a třemi góly otočil skóre ve svůj prospěch. Po hodině hry dokonce upravil na 4:1, ale následně jsme korigovali na rozdíl jediné branky, což je pro nás přijatelný výsledek, protože jsme zdaleka nehráli v kompletní sestavě. O víkendu bychom chtěli sehrát generálku již na přírodním trávníku, v jednání je zápas v Rozhovicích.“ (pn)

Skórovali jenom záložníci

Spartak Slatiňany – SK Rozhovice 3:0 (1:0).

Branky : Hanuš, Zdražil, Opavský.

V poměrně vyrovnaném prvním poločase se skóre poprvé měnilo ve 38. minutě, kdy se na hranici šestnáctky uvolnil Hanuš a trefil se přesně k tyči. Za tři minuty mohl zvýšit Hlušička, ale sám před brankářem šanci neproměnil.

Po změně stran se už hrálo spíše podle not Spartaku. V 50. minutě Hanuš ideálně vysunul Zdražila, ten se dostal až za obranu protivníka a podél gólmana poslal míč do sítě podruhé – 2:0. Pečeť výsledku přišla v 65. minutě poté, co Myška přes hlavu našel Opavského, jenž ještě před velkým vápnem zachoval chladnou hlavu a přesným, byť trochu obráncem tečovaným lobem, s přehledem přehodil mírně vyběhnuvšího brankáře soupeře – 3:0.

Sestavy – Spartak Slatiňany: Borek – Němec, Jeřábek, Moravec, Kovařík – Zdražil, Opavský, Hanuš, Trávníček - Kořínek, Hlušička (Myška, Málek). SK Rozhovice: Pleskot – Voženílek, Sýkora, Chmelík, Spěvák – Vohralík, Valenta, Grof, Jedlička – Ježek, Strouhal.