První je ta s názvem „Křišťálové kopačky", jejímž vítězem se stane nejlepší střelec okresních soutěží. K 20. říjnu v ní zatím suverénně vede František Spilka z Tatranu Hrochův Týnec (3. třída), který už zatížil konta soupeřových brankářů neuvěřitelnými 16 góly. Svůj náskok naposledy navýšil minulou sobotu, kdy vstřelil do sítě rezervy Miřetic čtyři branky. Jeho nejbližšími pronásledovateli je trio Jeníček (Slatiňany B), Vrána (Kameničky B) a Varga (Ronov B), kteří ale zaostávají o pět přesných zásahů.

Pojďme se však na úspěšné kanonýry podívat blíže podle soutěží. Na čele Elberry Okresního přeboru je dvojice devítigólových střelců ze Sokola Prosetín Jiří Novotný a Martin Remeš. O jeden přesný zápas méně má jejich spoluhráč Roman Vodvárka stejně jako David Stejskal z Rozhovic a Stanislav Filipi z Holetína. Sedm gólů zaznamenalo duo z Kameniček Jan Horák a Marek Čermák, šest pak Zdeněk Macháček ze Svratouchu, Martin Adámek z Tuněchod, Ondřej Polívka z Miřetic a Radovan Kubašta starší ze Svídnice.

V Rychtář 3. třídě je za suverénně vedoucím Františkem Spilkou (16 branek) druhý jedenáctigólový Patrik Jeníček z rezervy Slatiňan a třetí jeho spoluhráč David Tesař (10 branek). Devětkrát již rozvlnil síť Marek Jeníček ze Rváčova, osmkrát Radek Havlíček z Bořic a sedmkrát trio Milan Christel z Rosic, Jiří Zdražil ze Slatiňan B a Jiří Petrlík z Hrochova Týnce.

V Rychtář 4. třídě doposud zaznamenala nejvíce branek (11) dvojice Jan Vrána z Kameniček B a Miloš Varga z Ronova B. Devět gólů vstřelil Marek Hanzl z Bojanova, osm Tomáš Veselý starší (Žlebské Chvalovice), David Douděra (Míčov), Jan Stodola (Krouna B a A) a sedm Cristan Capatina Ovidiu (Míčov) a Lukáš Komárek (Chroustovice B).

V soutěži „Neprůstřelné rukavice", jejímž vítězem se stane gólman s nejvyšším počtem vychytaných nul, je na čele od úvodního kola Michal Elich z Tuněchod, který zaznamenal v deseti zápasech plných šest čistých kont. Na druhé místo se již vypracoval loňský vítěz Lukáš Pleskot z Rozhovic – má o jednu nulu méně. Čtyřikrát odešli na podzim nepřekonáni Tomáš Žítek (Ronov A a B), Radek Hlouš (Prosetín) a Michal Kyncl (Rváčov), třemi nulami se pak mohou pyšnit Ondřej Opočenský (Slatiňany B), Jan Vašíček (Heřmanův Městec B) a Jiří Hrnčíř (Bítovany).

Do konce fotbalového podzimu zbývají odehrát ještě tři, a v případě přeboru pět kol, po nichž vám zase přineseme aktuální pořadí. Jak se ale ukázalo například v loňské sezoně, lámat chleba se asi bude až na jaře.

RADEK PECINA