H. Jelení – MFK Chrudim B 1:3

Branky: 64. Čermák – 7. Andrle, 32. a 43. Kroutil.

Hosté začali utkání dobře a již v 7. minutě se ujali vedení po krásné střele Andrleho. Domácí spíše bránili, a tak Chrudimští kombinovali a vytvářeli si příležitosti. Druhý gól visel ve vzduchu, až po půl hodině hry přišel. A nedal jej nikdo jiný než kanonýr týmu a druhý nejlepší střelec soutěže Jaroslav Kroutil. Navíc tentýž útočník přidal ještě krátce před přestávkou třetí úspěch.

Po změně stran hráči rezervy MFK kontrolovali hru a soupeře k ohrožení branky vůbec nepouštěli. Přesto se Hornímu Jelení podařilo vstřelit čestný gól, poslední v Krajském přeboru, který po jednoročním účinkování tento celek z Pardubicka zase opouští. Jeho autorem byl v 64. minutě Čermák. Pak si hosté opět vytvořili několik příležitostí, ale například Hauf hned dvě své stoprocentní trestuhodně zahodil a Kroutil odmítl hattrick. Přesto se po závěrečném hvizdu hráči rezervy MFK radovali, a to nejen z vítězství v tomto utkání, ale i z primátu v celé soutěži. Chrudimští jsou nejlepším mužstvem letošního ročníku Krajského přeboru, za což přímo na hřišti obdrželi pohár od předsedy STK Brauna. Oslavy také vypukly rovnou na hrací ploše.

Hlinsko – Dolní Újezd 7:0

Branky: 12. Cepl, 25. Buriánek, 32., 70. a 86. Kakrda, 44. Polák, 59. Ráliš.

V posledním utkání sezony, které již o ničem nerozhodovalo, nechtěli Hlinečtí připustit překvapení a již ve 12. minutě se ujali vedení. Na hranici velkého vápna se uvolnil Cepl a umístěnou střelou k tyči otevřel skóre. Ve 25. minutě usměrnil Buriánek míč z deseti metrů do sítě soupeře podruhé. Hrál se pohodový, bezstarostný fotbal a zdálo se, že další branky budou jen otázkou času. To se potvrdilo po půl hodině hry, kdy Kakrda zvýšil na 3:0. A to ještě nebylo v tomto poločase všechno, krátce před přestávkou přidal čtvrtý gól Polák. Hosté byli zralí na ručník, a tak se čekalo, co přinese druhá půle.

Po změně stran se sice čtvrt hodiny stav neměnil, ale Hlinečtí si vypracovali minimálně další čtyři tutové příležitosti, které však bohužel neproměnili. Až v 59. minutě dal Dolnímu Újezdu nepopulárního „búra" Ráliš. Další změna stavu přišla za deset minut, když se podruhé v utkání prosadil Kakrda, který ještě „dodělal" zlomené hosty v závěru svoji třetí brankou a stanovil tak konečné skóre na 7:0. Domácí diváci museli zapátrat v paměti, kdy naposledy viděli takové vydařené brankové hody…

Lanškroun – Třemošnice 1:0

Branka: 84. Novák.

Hosté nastoupili k utkání s klidným pocitem z počtu získaných bodů (44), a tím pádem i s klidem na svých kopačkách, což bylo na hře mužstva vidět. Hned v úvodní minutě trefil J. Vančura tyč, v 18. pak nebyl nepochopitelně uznán regulérní gól Formanovi (ten se po půlročním hostování v Horní Kopanině a následné půlroční stáži v Turecku opět připojil k týmu). Také další krásné přímočaré akce Třemošnice Forman ani Menšík v kýžený gól nezužitkovali. Lanškrounští vyslali jedinou nebezpečnou střelu prvního poločasu na branku Auersvalda až ve 40. minutě.

Druhá půle začala tlakem domácích, ovšem pouze platonickým. Ten po čtvrthodině hry pominul a naopak nejblíže ke skórování byl opět dobře hrající Forman. Jeho parádu ale v prostoru velkého vápna nikdo z dobíhajících nezakončil a míč jen těsně minul zadní tyč domácí svatyně. Jak dokáže být fotbal někdy krutý ukázala 84. minuta. Nezaviněnou srážku hráčů Culka s Jungem posoudil rozhodčí jako faul hostů a Novák zužitkoval trestný kop z 23 metrů jak se má. Míč nešťastně ve zdi tečoval Forman a ten zapadl přesně do horního růžku Auersvaldovy svatyně. Opět to byla jediná nebezpečná střela domácích mezi tři tyče, Lanškrounu ale zajistila všechny body.

(rp)