Slatiňany – Letohrad 3:1 (0:0)

Branky: 59. Koudelka, 63. Kopecký, 82. Rešetár – 66. Macek.

Přes léto opustili kádr Spartaku gólman Žďánský (Heřmanův Městec) a záložník Beran (Moravany), naopak přišli z Hradce Králové brankář Jehlička a z MFK Chrudim Hauf s Luptovským. A všechny tři tyto posily hned naskočily do prvního ostrého zápasu a odehrály celých 90 minut.

Před velmi solidní návštěvou téměř 200 diváků začali střetnutí lépe domácí a první šanci si vypracovali již ve 3. minutě, kdy šla po centru Slováčka nebezpečná hlavička Kopeckého jen těsně vedle. Chvíli poté měli podobnou příležitost i Letohradští, ale ani po této hlavičce míč mezi tři tyče nezamířil. V 9. minutě všem příznivcům Slatiňan pořádně zatrnulo, když si tísněný Luptovský málem vstřelil vlastní gól. Pak se hra na chvíli uklidnila.

DOMÁCÍ BYLI NEBEZPEČNĚJŠÍ

V 17. minutě vyslal první střelu mezi tři tyče hostující Vaníček, brankář Jehlička byl však na místě a míč vyrazil na roh. Za dvě minuty zas prošel na druhé straně krásně obranou Slováček, prudce po zemi přihrál balón do chumlu před branku a jeden z beků Letohradu musel být rád, že neposlal z malého vápna míč do vlastní klece. Ve 24. minutě vypálil pohotově pravačkou z dvaceti metrů Rešetár, jenže rána šla přímo na gólmana Moláčka a ten ji lapil. Ochránce hostující svatyně se vyznamenal i ve 38. minutě, kdy zneškodnil nebezpečnou ránu Vladyky z otočky.

BRANKY AŽ PO PŘESTÁVCE

Po změně stran se chvíli hrála vyrovnaná partie od vápna k vápnu, ale pak to přišlo, v krátkém sledu padly tři góly. Poprvé se zatřepetal míč v síti v 59. minutě. To vybojoval balón v hloubi pole Slováček, prošel až do vápna, ideálně našel své „futsalové dvojče“ Koudelku a ten z deseti metrů nekompromisní ranou otevřel skóre. Čtyři minuty nato utekl znovu Slováček, přihrál na malé vápno nabíhajícímu Kopeckému a ten placírkou poslal míč podruhé za záda střídajícího gólmana Satoria.

Jenže divizní celek se jen tak snadno nechtěl vzdát a v 66. minutě jej vrátil na dostřel nechytatelnou ranou z voleje Macek (2:1). V 74. minutě mohl utkání definitivně rozhodnout kapitán Slatiňan Vladyka, který zakončoval pěknou kombinační akci technickou střelou, míč však o centimetry minul pravou tyč. Jistota postupu tak přišla „až“ o osm minut později. To si Rešetár ukázkově zpracoval dlouhý pas, utekl obráncům a s přehledem prostřelil Satoria. Poté už se střetnutí v poklidu dohrálo.

Spokojení diváci dostali odměnu – zajímavý souboj s třetiligovým celkem MFK Chrudim v prvním kole MOL CUPu. Utkání se bude hrát opět ve Slatiňanech, a to v sobotu 22. července.

Fakta – rozhodčí: Novotný – Vojtěch, Hůlka. ŽK: 1:3. Diváků: 170.

Spartak Slatiňany: Jehlička – Luptovský, Valda, Chvojka, Beneš (82. Kudrnka) – Slováček (79. Koblasa), Vladyka, Koudelka, Hauf, Rešetár (83. Slavík) – Kopecký.

Radek Pecina