BOD ZA VODOJEMEM
Ač se Slatiňany rozhodly prozatím tak, že i příští sezonu nastoupí „pouze" do krajského přeboru a přenechají tak šanci dalším v pořadí, v zápase s chrudimskou rezervou chtěly jasně vyhrát a získat krajský titul. V duelu s chrudimským béčkem nečekal na Slatiňanské vůbec lehký úkol. Vždyť za rezervu Chrudimi nastoupili nejen místní odchovanci, ale kádr čítal i jména, která běžně vídáme na soupisce Pavla Jirouska, trenéra A-týmu.

Lídr soutěže ze Slatiňan zase po většinu sezony doplňuje svůj tým futsalisty ERA-PACKu Chrudim, takže se ani jeden ze soupeřů neměl na co vymlouvat. Po tuhé devadesátiminutové bitvě zápas svého vítěze nepoznal a oba celky měly jistotu minimálně jednoho bodu a právě onen kýžený bod fotbalistům ze Slatiňan stačil k tomu, aby si pojistili titul krajského mistra.

OBAVY Z POSTUPU
Lodivod slatiňanského kádru Petr Myška rozhodnutí dementuje jasně: „Už když jsme odjížděli k finále o Pohár hejtmana Pardubického kraje, byli jsme rozhodnutí. Sešli jsme se s vedením, s hlavním sponzorem a s celým týmem a shodli jsme se na tom, že bude rozumnější ještě alespoň rok počkat. Chtěli bychom malinko zmodernizovat a zlepšit zázemí, které tu máme, navíc nikdo neví, co a jak bude. Kádr máme stabilní, pár drobných změn chystáme, ale nic zásadního se dít nebude. Příští rok bychom chtěli opět soutěž vyhrát a pokud nám to situace dovolí, postoupíme nejspíše za rok. Slibovat to ale nemohu, vše záleží na tom, jaká bude za rok situace."

RADĚJI KRAJ, NEŽ KRACH…
Situace není odlišná ani u jiných klubů. Možnost postupu odmítly i další kluby v pořadí. Jak říká předseda ŽSK Třemošnice Ing. Tomáš Jambor: „Nevíme, co bude. Situace ohledně dotací je nejasná, navíc hlavní sponzor Gambrinus se nechal slyšet, že by se chtěl soustředit především na nižší soutěže a kdo ví, jestli vůbec krajský přebor za nižší soutěž považují. Proto i my zůstáváme nadále v soutěži, ve které jsme byli doposud, a volíme jistotu. Nechceme riskovat samotnou existenci našeho klubu a případný bankrot.

LIBIŠANY DOLŮ
A zdárným příkladem toho, že situace je vážná, jsou Libišany. Ty nejenže už dopředu avizovaly, že i v případě možnosti postoupit do divizní soutěže se této šance zříkají, ale dokonce oznámily, že chtějí dobrovolně sestoupit až do okresního přeboru. V Libišanech na zeleném pažitu tedy opět nějaký ten pátek krajskou fotbalovou soutěž neuvidíme.