Choceň – Slatiňany 0:4 (0:2)

Mladíci v sestavě choceňského trenéra Dvořáka neměli nárok na zkušenostmi prošpikovanou jedenáctku Slatiňan.

Hosté se od prvních minut nastěhovali na polovinu soupeře a už v páté minutě se ujali vedení, když se trefil Vladyka. Záložní řada domácích nemohla kontrovat té hostující, což hrálo velkou roli. Po půlhodině se prosadil autor čtyř gólů z prvního kola Kopecký, v 53. minutě přidal svou druhou branku a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Krátce nato na něj navázal Slováček a ve vzduchu se vznášel nepříjemný debakl. Ten se nakonec nekonal. Skóre už se nepohnulo.

Jaromír Hanuš, sekretář Spartaku Slatiňany: „Po remíze Chocně minulý týden v Hlinsku (a její následné výhře na penalty) jsme se tohoto utkání obávali určitě více. Naši jej však zvládli s bravurou. Soupeři nastříleli čtyři góly a řadu dalších šancí ještě neproměnili. Nádherná byla v prvním poločase i nechytatelná rána Vodrážky z 20 metrů, která trefila spojnici břevna a tyče. Je jen škoda, že náš kanonýr Kopecký ke dvěma vstřeleným gólům nepřidal ještě několik dalších ze spousty šancí,které v Chocni měl. Už po dvou kolech mohl mít v tabulce kanonýrů skoro nedostižný náskok…"

Holice – H. Městec
 6:1 (1:1)

Hosté sice dokázali udržet v poločase nerozhodný stav, když na trefu holického Fotula dokázal reagovat pět minut před koncem poločasu Salfický, ale více gólů už heřmanoměštečtí přidat nedokázali. Když se k tomu přičte i holický gólový výbuch z druhé půle, vychází z toho jasná výhra domácích.

Jaroslav Holeček, trenér TJ Jiskra Heřmanův Městec: „Pro nás další krutá porážka, bohužel soupeř byl o třídu lepší a vyhrál zaslouženě. My jsme s domácím týmem dokázali držet krok jen první poločas 1:1. V druhém poločase domácí jasně naznačili, kdo je pánem na hřišti. Nás čeká za týden další těžké utkání, na které se musíme dobře připravit a pokusit se už urvat nějaké body. Stínem utkání je zranění Matěje Jablečníka který po jednom osobním souboji utrpěl zlomeninu nosu a musel na šití."

Třemošnice – Hlinsko 0:2 (0:1)

Vstup do utkání měli domácí poměrně svižný. Své šance i pološance nedokázali gólově zakončit. Hlinečtí dokázali potrestat soupeře hned z první vážnější šance, když se trefil Lukáš Cach.

Třemošničtí se i přes inkasovaný gól snažili kombinovat a držet se taktiky nastolené trenérem Cirklem. Hostující obrana hrála ale velmi dobře a bez větších problémů odolávala tlaku.

Hlinečtí naopak hrozili z brejkových situací a ve 45. minutě zachránil domácí před druhým gólem Kunášek až na brankové čáře. Druhý poločas nabídl podobnou podívanou, kdy se domácí pokoušeli o vyrovnání, ale byli to právě Hlinečtí, kdo se prosadil. Po standardní situaci dokázal dorazit do branky míč Filip Křivka. Hlinsko si dvougólový náskok už zkušeně pohlídalo.

Leoš Cirkl, trenér ŽSK Třemošnice: „Domácí porážka velmi nás velmi mrzí, protože jsme chtěli potvrdit a navázat na vítězství z Heřmanova Městce. Bohužel nebyl klid v zakončení i ve finální fázi a minimum střelby. Hosté se dobře připravili a trestali z brejku a standardní situace. Moji hráči se sice snažili a bojovali, ale dnes to prostě nestačilo. Chyběla nám přímočarost, tah na branku, důraz v zakončení a hlavně střelba. I přes porážku chválím Jana Vančuru a Ondřeje Culka.

Jiří Skála, trenér FC Hlinsko: „My jsme se na utkání připravovali v tom duchu, že Třemošnice zvládla na výbornou první kolo na hřišti Heřmanova Městce. My jsme naopak podali velmi slabý výkon v zápase s Chocní. Máme sice velkou marodku a šest hráčů, kteří by normálně nastoupili, je mimo pro dlouhodobějších zraněních. Tomu odpovídal i průběh zápasu. Musím říci, že jsme z minima vytěžili maximum. Vítězství 2:0 a tři body nás těší, ale s předvedenou hrou nemohu být absolutně spokojen."

Libišany – Chrudim
 2:1 (2:1)

Vstup do utkání hostům vyšel náramně a v úvodních minutách ohrozili libišanckou branku hned pětkrát. Šesté zakončení už bylo gólové, trefil se Mlynka.
Vedení Chrudimské však spíše ukolébalo než nabudilo a zatímco jejich výkon upadal, domácí přidali na bojovnosti a agresivitě. Tomu se hráči chrudimské rezervy nedokázali přizpůsobit a jejich kombinační akce z úvodu utkání se vytratily.

Domácí po ojedinělé šanci a hrubce obránců rezervy vyrovnali na 1:1 Víchem. Libišany sice byly na koni, ale směrem dopředu se moc nehrnuly. To Chrudimi se snaha upřít nedala, ale dopředu to příliš nešlo. Uchýlila se tak k nakopávaným míčům, které v soubojích buď prohrávali nebo je sbíral brankář Šimon.

V poslední minutě prvního poločasu hosté nedokázali po standardní situaci pokrýt Kučeru a ten vystřelil vedení na stranu domácích.

Po přestávce sice Chrudim zabrala, ale vyložené šance neproměnila. Klapkovu hlavičku zlikvidoval Šimon a stejně vyřešil i samostatný nájezd Patrika Tlapáka. Hostům nevyšel ani závěrečný pokus o tlak a sami se připravili o možnost srovnání.

Vladimír Vostradovský, trenér MFK Chrudim B: „Začátek utkání se nám povedl. Tam jsme 15 až 20 minut hráli poměrně dobře. Potom jsme ale ustoupili od hry, kterou jsme chtěli hrát. Hráči začali hrát na nakopávané míče, a to šlo do karet soupeři. Většinu výškových soubojů vyhrál. My jsme navíc dostali dvě špatné branky po nedodržení taktických pokynů v obraně.

Tam se nepodařilo soupeře navázat a bránit. Z toho jsme inkasovali, když soupeř nejdříve snížil, a pak se dokonce dostal do vedení. V druhém poločase to už bylo o ničem. My jsme se v útoku sice snažili, ale naše snaha vyšla na zmar. Domácí nás do ničeho nepustili. Naše nedodržování taktiky nás stálo celý zápas."