Při této příležitosti jsme s několika otázkami oslovili jednu z opor chrudimského týmu Ondřeje Kesnera

Vylosovali vám silný tým, navíc budete hrát doma. To jste si přesně přáli, že?
Přesně tak. Pro nás i fanoušky je to velmi lákavé. Když jsme s nimi hráli naposledy, tak přišlo nějakých dva a půl tisíce diváků. Byli bychom všichni moc rádi, kdyby podobná návštěva přišla i tentokrát. Pro nás všechny je to fotbalový svátek a budeme rádi, když přijde co nejvíce lidí. Takové zápasy tu nejsou k vidění každý den.

Co se vám honilo hlavou bezprostředně poté, co jste se dozvěděl že Chrudimi nalosovali Slavii?


Byl jsem rád, že nám nalosovali takového soupeře. Osobně jsem si přál spíše Liberec nebo Spartu, ale i Slavie je velmi atraktivní.

Úplně první věcí, kterou jsem si vybavil, byla vzpomínka na poslední vzájemný zápas. Před dvěma lety jsme na ni už v poháru narazili. Pro nás to teď bude zajímavá konfrontace a ukáže se, jak jsme se za tu dobu posunuli.

Už bylo zmíněno, že vás porazili před dvěma lety v poháru 1:3. Letos jste s nimi hráli v připravě a prohráli 0:2. Motivují vás i tyto zápasy třeba tím, že byste je už konečně chtěli také porazit?
My máme hlavně motivaci v tom, že se jedná o Slavii. Jako oplácení bych to moc nebral. (smích)

Co si budeme povídat, Slavia je úplně jinde než my, ale rozhodne jen jedno utkání a my můžeme překvapit. Budeme se snažit postoupit a nenecháme jim to zadarmo. Uděláme prostě vše proto, abychom jim to při nejmenším maximálně znepříjemnili a snad uhrajeme nějaký dobrý výsledek.

Slavia v poslední době hodně posilovala. Jak se těšíte na konfrontaci s takovými hráči jako je Škoda nebo Hušbauer?
Bude to určitě zajímavé hrát proti hráčům, kteří nastupují nebo nastupovali v reprezentaci. Záleží však i na tom, v jaké sestavě k nám přijedou. Pro nás všechny to ale bude výborná zkušenost.

Slavia je momentálně bez trenéra. Je v tom vaše výhoda, že do zápasu zřejmě půjdou s trenérem, který bude v té době u týmu maximálně dva týdny?
V tomhle výhodu moc nevidím. Momentálně je reprezentační přestávka. Předpokládám, že Slavia ještě během ní nějakého trenéra dosadí a bude mít ještě dost času potrénovat. V tomhle asi nebudou mít problém. Možná o to více budou natěšení a budou se chtít pod novým koučem ukázat. Na takového soupeře ale budeme natěšení i my.