Na čele kategorie „nejlepší střelec" kraluje od jara jeden kanonýr útočník nejlepšího mužstva Okresního přeboru SK Stolany Jan Vácha, který v letošní sezoně nastřílel již úctyhodných 37 branek! Dvojice nejbližších pronásledovatelů, jeho spoluhráč Lukáš Dostál a Josef Hromádko z Chrasti na něho ztrácí plných devět přesných zásahů, a to je krátce před koncem asi nedostižný náskok. Další střelci jsou pak na tom ještě hůře. Pro lepší přehled přinášíme další pořadí rozdělené podle soutěží. Čtvrtým nejlepším střelcem Okresního přeboru je Ondřej Pilař z Křižanovice (23 gólů), který již o jeden přesný zásah předstihl dlouho vedoucího lídra střelecké tabulky Lukáše Merkla ze Skutče, jenž ale na jaře působí v kraji, jmenovitě v celku TJ Luže, takže se jeho další branky, které zde dal, do naší soutěže počítat nemůžou. Šestý je pak s 21 góly Martin Adámek z Tuněchod, o sedmé a osmé místo se poté dělí devatenáctibrankoví Roman Kučera z Vítanova a Lukáš Wasserbauer z Holetína.

Na čele 3. třídy došlo ke změně, když po celou sezonu vedoucího Zdeňka Fantla z Kočí (20 gólů) předstihl s 24 brankami Radek Havlíček z Bořic. Na třetí příčku (18 gólů) se vyšvihl zejména díky nedávnému pětibrankovému zápasu Jaroslav Geguš z Dynama Rosice, čtvrtý je pak s 16 přesnými zásahy Marek Jeníček ze Rváčova. Na pátou příčku se již dostal jeho spoluhráč, futsalista Kilmer (13 gólů), dělí se o ní ale s Ladislavem Bondorem z Dřenic.

Střelecké tabulce 4. třídy nadále kraluje Miloslav Jirásek z Načešic B (22 gólů) s velkým náskokem na druhého Pavla Doubravského z Chroustovic B (15 gólů). Třetí je se 14 brankami Michal Šindelář z Míčova, o čtvrté místo se pak dělí s 13 trefami Jiří Spěvák z rezervy Ronova nad Doubravou a Jan Tomčík z Míčova.

V kategorii „nejlepší brankář" má nejvíce vychytaných nul od prvního sčítání stále jeden a týž gólman Milan Kudyn z Tuněchod (9 čistých kont). O jedno méně má, a stále naděje na vyhrání rukavic živí trojice Pavel Dostál z Kočí, Tomáš Pospíšil z Bořic a Lukáš Pleskot z Rozhovic. Sedm nul doposud vychytal Petr Kampů z Kameniček, šest pak čtveřice Jiří Tomáš (Stolany), Pavel Vočadlo (Skuteč), Lukáš Rolínek (Chroustovice B) a František Kubalík (Dřenice). V případě, že by po skončení sezony mělo více gólmanů vychytaný stejný počet nul, rozhoduje o vítězi vyšší soutěž, v níž působí, popřípadě lepší umístění klubu. (rp)