Přitom ještě v 68. minutě vyrovnal kanonýr domácích Kopecký z penalty a domácí hráči mohli doufat v senzační výsledek. Neuběhlo ani pět minut a sny o postupu se rozplynuly.

V této hrůzné pětiminutovce totiž stihl dostat Langr druhou žlutou kartu. O dvě minuty později jeden z domácích zahrál v pokutovém území rukou. Slavia nabídku pokutového kopu využila a dostala se zpět do vedení.

Přestože znamenal tento zápas pro Chrudim v poháru konečnou, nemá se východočeský celek za co stydět. Silnějšímu a slavnějšímu protivníkovi byl vyrovnaným soupeřem.

Po zápase jsme pořídili krátký rozhovor s trenérem domácích Pavlem Jirouskem, který utkání zhodnotil: „Do zápasu jsme nastupovali jako jednoznačný outsider. Slavia měla po vítězství v derby obrovské sebevědomí a naším úkolem bylo vydržet těch prvních dvacet minut, což se nám povedlo. První klíčový okamžik byl inkasovaný gól do šatny. To byla taková malá kaňka na výkonu.
V druhém poločase Slavie trošku ubrala a nám se podařilo vyrovnat. Bohužel nám posléze vyloučili hráče a dostali jsme gól z penalty. Hlavně to vyloučení mě mrzí, protože jsme se vydali ze všech sil a k tomu jsme ještě přišli o hráče. Jinak si myslím, že Slavia musela hrát a nedostala postup zadarmo, což mě těší."

Zdroj: Youtube

Jakub Krčál, kterého jsme spíše zvyklí vídat v obraně nastoupil v útoku, proč tomu tak bylo?
Honza Štoček je zraněný, tak jsme Kubu dali do útoku už v posledních dvou venkovních zápasech. V Tachově dokonce dal gól, tak jsme ho poslali do útoku i proti Slavii.

Je vyřazení částečně úleva? Nyní se můžete znovu soustředit jen na ligu.
Ne, my jsme do sezóny nevstoupili výsledkově dobře a máme pět proher. Z toho ale čtyři o gól a je to všechno těsné. Musíme zabrat, abychom nabrali zpět ztracené sebevědomí. Hlava je ve fotbale všeobecně klíčová a já doufám, že nám tenhle solidní výkon proti prvoligovému soupeři pomůže. Víme, že v sobotu to bude úplně jiný zápas a budeme to zase my, kdo bude dobývat.

Věřil jste, že by mohl přijít zázrak, když Lukáš Kopecký vyrovnal z penalty?
Slavia v té chvíli věděla, že se nerozhodný stav 20 minut před koncem dá při troše štěstí ubránit. Hráče jsme nabádali, aby vydrželi těch pověstných pět minut. Bohužel Slavia přitlačila, my dali ve vápně ruku a byla z toho penalta. Po tom vyloučení jsme věděli, že to bude ohromě těžké. Ten gól v nastavení už nic neřešil.

Dosáhli jste stejného výsledku jako před dvěma lety. Dají se ty utkání nějak porovnat?
Před dvěma lety jsme podle mého měli nějaké šance navíc, akorát Slavia rozhodla o něco dříve. Výsledkově to tedy bylo podobné, herně se to lišilo. Teď už ale musíme Slavii pustit z hlavy, dobře zregenerovat a připravit se na sobotu.

Jak jste si užil vysokou diváckou kulisu? Přišlo necelých 3 500 diváků, to se jen tak opakovat nebude.
Bylo to fajn. Přišla krásná návštěva. Vedení klubu s tím mělo hodně práce a proto jsem rád, že všechno proběhlo v klidu. Diváci si to snad užili a my je nezklamali.

Byla to taková pozvánka na sobotu.
Ano, pozvánka na sobotu. To jich tu bude ale asi o něco míň. (smích)

Po vyrovnání jsem nebyl klidný, říká trenér Slavie

Jak byste utkání zhodnotil?
Jeli jsme sem s jasným cílem, a to byl postup. Je to totiž jedna z cest do pohárové Evropy. Nic jsme nepodcenili, byť proti nám stál soupeř z ČFL. Nakonec jsme jeho sílu viděli, když vyrovnal z penalty a utkání nebylo zdaleka rozhodnuto. Domácí bojovali i o deseti. My vyhráli díky podařenému závěru. Nicméně musím říct, že oproti derby naše sestava doznala několika změn, které byly vynuceny i zdravotními komplikacemi několika hráčů. To bylo samozřejmě poznat i na herním projevu.

Jak bylo po vítězném derby těžké vrátit hráče zpátky na zem?
Tak nějak stále jsme si to všichni říkali, ale nebylo to jednoduché. Derby je derby. Je okolo něj velká kulisa a najednou jsme měli před sebou tenhle zápas. Bylo to složitější i v kontextu s promíchanou sestavou. Jsou to pro nás cenné zkušenosti. Musíme se umět připravit na velké zápasy, ale i na ty „malé". Každý soutěžní zápas je důležitý.

Co s vámi udělala vyrovnávací branka Chrudimi, byl jste nervózní?
No, klidný jsem tedy nebyl. Znám tyhle zápasy a vím, jak mnohdy mohou končit. Soupeř nadšeně bojoval a hrál jednoduše. Vždycky se může stát, že míč po standardce nebo dlouhém autu skončí v brance. Já očekával od nás, že se daleko více prosadíme dopředu, třeba i individuálně. V tomto ohledu zůstali někteří za očekáváním.