Na tiskovce krátce po zápase proto trenéru Pavlu Jirouskovi příliš do zpěvu nebylo: „Po oťukávací patnáctiminutovce patřil zbytek první půle nám. Zápas jsme měli plně pod kontrolou, přišly i šance, které jsme ale většinou neproměňovali. Sice jsme vedli po 45 minutách 2:1, ale měli jsme mít podstatně větší náskok a být v klidu. Přesto jsem byl přesvědčen, že jsme schopni zde bodovat.

Bohužel po přestávce přišlo vyrovnání z přímého kopu, pak třetí gól z brejku a chvíli poté ještě vyloučení brankáře Mrázka, což náš dojem pokazilo. Nevím, čím to mohlo být, jestli nekoncentrovaností v obranných řadách… Možná může hráče trochu omluvit, že nenastoupili na svých obvyklých postech, protože dva kluci s námi k utkání nemohli odcestovat. Nemyslel jsem si, že to bude takový problém, ale jak se ukázalo, asi byl. V defenzívě nás soupeř sice nepřečísloval, ale přesto si vytvářel příležitosti po nákopech. My jsme své šance neproměnili, oni ano, fotbal se hraje na góly, Písek dal čtyři a vyhrál, a já jim k tomu musím jen poblahopřát."

To trenér domácího FC Písek Ondřej Prášil byl v úplně jiné náladě: „Mám tu výhodu, že se zde potkávám s kolegou, který má stejný náhled na věc jako já, a asi bych se opakoval. Dnes se nám povedlo, že nastoupil v našem kádru matador Honza Zušťák a na výkonu mužstva to bylo znát, zejména v těžkých situacích. Například já jsem si o přestávce do svého poznámkového notýsku napsal, že jsme přežili svoji smrt, neboť hosté neproměnili tři stoprocentní šance. Kdybychom v tu dobu prohrávali 3:0, asi bychom tu teď seděli jinak. A určitě by se i druhý poločas jinak odvíjel. My jsme dnes vytěžili z minima maximum. Vlastně skoro pokaždé, kdy jsme se dostali před chrudimskou branku, skončilo to gólem. Dva zápasy jsme gól nevstřelili, teď dali čtyři, po třech kolech jsme měli jeden bod, dnes vybojovali hned tři, panuje spokojenost."

Chrudimští mají možnost reparátu již zítra, kdy ve vloženém 17. kole zajíždí na hřiště Převýšova. Utkání začne v 17 hodin a nezbývá než věřit, že tentokrát se svěřenci trenéra Jirouska domů s prázdnou vracet nebudou. (rp)