MFK Chrudim - Dobrovice 5:3

Fakta ze zápasu a další výsledky najdete ZDE!

Branky: 4. z pen., 60. a 64. Holub, 23. Rybička, 66. Řezníček 20. Volf, 28. a 76. Osvald.

Utkání začalo pro domácí výtečně. Již ve 3. minutě byl v pokutovém území faulován pronikající Rybička a z následné penalty otevřel skóre Holub. Za sedm minut se mohla situace opakovat, když tentokrát gólman Bartoš podťal autora první branky, celé vzrušení však zmrazil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval ofsajd. V dalším průběhu MFK v poklidu kontroloval hru, a tak přišlo vyrovnání soupeře jako blesk z čistého nebe. Ve 20. minutě byla Drahošova „malá domů" opravdu malá, míč vystihl Volf, a přestože se ještě snažil gólman Mrázek situaci zachránit, středočeský útočník nadvakrát vyrovnal na 1:1. A za dvě minuty mohlo být s Chrudimskými ještě hůře. Po propadnutí v obraně střílel do poloprázdné klece Rudolf, balón však odkopl druhý z loučících se hráčů Jiří Adámek. Ve 23. minutě ale již domácí opět vedli. Po rohovém kopu a následném závaru ve vápně se míč dostal k Rybičkovi, který jej podruhé uklidil za záda brankáře Bartoše. Jenže z vedení se Emefkáči radovali znovu jen chvíli, konkrétně pět minut, kdy po další fatální hrubce v zadních řadách srovnal stav Osvald. Následovala desetiminutovka bez vážnějších příležitostí, kterou přerušila ve 38. minutě utěšená dalekosáhlá střela Langra, mířící však těsně nad. V samém závěru první půle měli Dobrovičtí velkou šanci na otočení stavu, z malého vápna ale Volf naštěstí pro Chrudimské překopl břevno.

Druhý poločas začali domácí dobýváním soupeřovy svatyně a zasloužené odměny se dočkali přesně po hodině hry. Z levé strany přišel nadýchaný oblouček od Kopeckého, za který se Holub z malého vápna hlavou pěkně poděkoval (3:2). Ale to ještě nebylo v podání střelce zápasu vše. O čtyři minuty později jej ideálně do české uličky vysunul Rybička a on zaznamenal hattrick! Domácí váleli. Navíc se v 66. minutě nádherně opřel do míče z dvaceti metrů Řezníček a bylo to 5:2. Chvíli na to přišlo střídání chrudimského ostrostřelce Radima Holuba, které doprovázel potlesk na otevřené scéně. V 72. minutě měli po rohovém kopu další gól na svých hlavách Adámek a po něm Radouš, míč ale nakonec skončil vedle. O čtyři minuty později se však měnil stav i na druhé straně. Hosté se po dlouhé době dostali na dostřel Mrázka a jejich pěknou kombinaci zakončil přesně Osvald. Chvíli poté následovalo střídání druhého loučícího se fotbalisty Adámka a opět následoval velký aplaus. Pak už se utkání jen dohrávalo a emoce vzrušil snad jen ostrý zákrok střídajícího Miškovského na obránce Drahoše, po němž domácí obránce odkulhal ze hřiště.

Zdroj: Youtube

Po zápase přišlo přímo na trávníku velké loučení s oběma dlouholetými oporami MFK, kdy nechyběly například doutníky, a nakonec byli oslavenci odneseni do kabin na ramenou svých spoluhráčů. Parádní chrudimský podzim tak měl skvělou tečku, která se musela fanouškům rozhodně líbit.

RADEK PECINA