Zdroj: Youtube

Ve 21. minutě se po kolmici Kesnera mohl do střelecké listiny zapsat Kučera, ale mířil jen těsně vedle pravé tyče ústeckého brankáře. Ve 27. minutě se ke střele znovu dostal Kopecký, ale tentokrát mířil jen nad branku hostí. Ve 35. minutě se po dalším náporu domácích dostal ke střele s po za šestnáctky Vodrážka.

KUČERA POTŘETÍ

Jeho střelu hlavou usměrnil do protipohybu brankáře Krátkého Kučera a zvýšil tak na 2:0. Ve 41. minutě se před šestnáctkou hostí dostal k míči Mastík, udělal dvě kličky, ale jeho střelu srazila obrana na roh. Po rohovém kopu následovala střela Řezníčka a po několikeré teči se zahrával další rohový kop.

KUČERA POČTVRTÉ

Ve 45. minutě ještě střílel z voleje Kučera, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Poločas tak skončil jednoznačným vedením domácích 2:0. Hosté se nezmohli na ohrožení domácí branky a na brankáře Mrázka vyslali jednu střelu, se kterou neměl domácí brankář žádný problém.

Trenér Jiskry Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý po utkání k situaci po prvním poločase řekl: „Stále opakuji hráčům, že je důležité chytnout úvod. Pak se dýchá lépe. Je to pro nás těžké, po středečním pohárovém utkání, navíc jsme v lize nováček, takže je to pro nás nová a neznámá soutěž. Věřím, že se z toho oklepeme.“

Druhý poločas začal znovu aktivněji domácí tým. Chrudimští drželi míč na svých kopačkách a soupeři nedovolili sebemenší kombinaci.

A TEĎ DVAKRÁT DOSTÁLEK

V 60. minutě se dostával po brejku do šance Dostálek, ale hostující brankář Krátký včasným vyběhnutím stačil míč odkopnout do zóny bezpečí. V 69. minutě se Dostálek skvěle uvolnil na levé straně, kličkou do středu se zbavil protihráče a následně ranou jen těsně minul branku Jiskry.

V 72. minutě se uvolňoval v pokutovém území Kučera, byl podražen a následoval pokutový kop. Exekutor Kopecký však na brankáře Krátkého nevyzrál a hostující brankář mu penaltu chytil.

KUČERA POPÁTÉ

V 75. minutě se před brankou hostí dostal k odraženému míči znovu agilní Kučera, ale jeho střelu srazila skrumáž těl před brankou na roh.

Domácí vědomi si svého náskoku soupeře přehrávali a hostům docházely síly. V 86. minutě si přeci jen brankář Mrázek zapsal zákrok po střele Nágla z otočky, ale míč robinsonádou vyrazil a pak zkrotil ve svých rukavicích. Konec utkání pak patřil domácím, když mohl gól přidat Tlapák, ale prováhal čas ke střele a z jeho nahrávky Stránský mířil těsně vedle ústecké branky.

Domácí tak zcela zaslouženě zvítězili, i když výsledek vzhledem k množství šancí mohl být daleko vyšší. Zatímco domácí mohou po bezpečném vykročení do soutěže relativně v poklidu očekávat druhé kolo, jejich východočeský soupeř bude možná mít v premiéře před vlastními diváky důvod k obavám.

Trenér Jiskry Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý: „To utkání s sebou ponese velké očekávání. Prohráli jsme utkání venku, zatím se nic neděje. Pro nás je důležité, abychom získávali body doma. Musíme se na to prostě připravit a já věřím, že nás utkání v Chrudimi nijak nepoznamená. Oklepeme se a příští týden do toho půjdeme s čistými hlavami.“

Trenér měl jasno v tom, co měli hráči udělat v případě obdržených branek: „Rozhodla první branka. Tam jsme se měli stoprocentně chovat jinak. Tam měl přijít razantní odkop, náš stoper přišel zbytečně o míč a ten gól jsme jim vlastně dali na zlatém tácu. Kdybychom vydrželi do třicáté minuty bez branky, hra by se zklidnila, Chrudim by taky nebyla tak jistá. Věřím, že utkání to hodně poznamenalo.“

PAVEL JIROUSEK NECHTĚL, ABY HRÁČI USPALI HRU

Herní agresivita je krédem trenéra MFK Chrudim Pavla Jirouska. Když mu po utkání položili otázku, zda jeho pokynem bylo držet míč, nekompromisně vypálil: „Právě, že nebylo. Já jsem hráčům říkal, hlavně tu hru neuspěte, soupeř svoji hru už nezmění. Samozřejmě moje představa byla, že dáme třetí gól, abychom zamezili tomu, že by se soupeř dostal po nějaké chybě do kontaktu. To se nám, bohužel, nepodařilo.“

Více než pět stovek diváků mohlo být na hřišti Za Vodojemem spokojeno. Mezi příznivci hostující ústeckoorlické Jiskry se pohyboval vynikající trenér minulých let Ladislav Škorpil z Hradce Králové.

Je to hlavní skaut klubu Fortuna národní ligy FC Hradec Králové. Votroci chtějí určitě zpátky do první ligy