ŽSK Třemošnice – Holice 1:2

Branka domácích: 88. Šebek

Druhé kolo poháru mělo v Třemošnici solidní úroveň. Domácí přivítali mužstvo Holic, vítěze Krajského přeboru z minulého ročníku.

První poločas byl zcela vyrovnaný. Obě mužstva se snažila o kombinaci, ale narážela na pozornou obranu. Nově složená obranná čtveřice Třemošnice se prezentovala dobrým výkonem a soupeře nepouštěla do střeleckých příležitostí. Hosté byli sice více na míči, ale to bylo z jejich strany vše. V útoku se příliš nedařilo ani Třemošnickým, kteří své příležitosti nedokázali dokončit.

Domácím se nepovedl vstup do druhého poločasu. Hned ve 46. minutě inkasovali branku, což třemošnické fotbalisty na několik minut poznamenalo.
Postupem času se hra ale opět vyrovnávala. Hrálo se především ve středu hřiště bez vyložených šancí na obou stranách. Až v 72. minutě přišla individuální chyba domácí obrany, kterou dokázal soupeř potrestat – 0:2.

Třemošnickým se podařilo v 88. minutě alespoň snížit na 1:2, po rohovém kopu se trefil Šebek. To bylo ale z jejich strany vše a na vyrovnání nebyl čas.
Leoš Cirkl trenér Třemošnice byl, i přes porážku, s výkonem svých svěřenců spokojen: „Někteří hráči mile překvapili solidním výkonem. Holicím gratuluji k postupu. Nás čeká tento víkend ještě další utkání ve Velimi, což považujeme jako generálku před prvním mistrovským utkáním v Heřmanově Městci".

Třemošnice: Jakub Žďánský – Petr (70. Menšík), Mocanu, Široký, Brom (70. Šťastný), P .Šindelář, M. Šindelář, J. Vančura, O. Vančura, Šebek, Filip (46. Hejcman).

Luže – Hlinsko 2:1 (0:1)



Branky: 67. Naď, 84. Fiedler – 42. A. Cach

Hostující tým z Hlinska, účastník Krajského přeboru, nastoupil k pohárovému utkání s mladým týmem. Luže zase vyrukovala do zápasu s novou akvizici v brance Radimem Jehličkou.

Od počátku utkání vidělo přibližně 80 diváků svižný fotbal, především ze strany Luže. Hlinečtí poprvé zahrozili až ve 13. minutě, kdy z rychlého protiútoku střílel vedle branky David Zub.

Naopak hráči Luže se stále tlačili do pokutového území Hlinska. Gólové zakončení jim však chybělo. Domácí útočníci se potýkali s vychýlenými mířidly, a když se jim konečně podařilo zacílit branku, gólové oslavy znemožňoval brankář Rezničenko. Domácí akce měli na svědomí především Holub, Komárek a Merkl.

V závěru prvního poločasu mohly neproměněné šance domácí mrzet, potvrdilo se totiž známé pravidlo – nedáš, dostaneš. Nejmladší z rodu Cachů, Adam, otevřel skóre zápasu ve 42. minutě.

Do druhého poločasu hosté poslali do hry zkušeného Petra Popelku, domácí zase Langera, který svým pohybem a napadáním zle motal hlavy hlineckých obránců. Tlak domácích vyústil vyrovnávací brankou. Gólu předcházel již několikátý závar v pokutovém území Hlinska. Rezničenko sice čaroval, ale na pohotovou střelu Lukáše Nadě z 20 metrů už nedosáhl ani on.

Hlinečtí ve druhém poločase zahrozili až v 72. minutě, kdy zkušený Popelka krásně posadil míč na hlavu Křivky, ten ve vyložené pozici zamířil pouze do rukou Jehličky.
Hra se s postupem času začínala přitvrzovat a píšťalka rozhodčího byla často v akci. Na domácích hráčích bylo však více vidět, že chtějí zápas strhnout na svou stranu a nejlépe ještě v základní hrací době.

Jejich neustálá snaha v útoku se vyplatila, v 84. minutě Mužíček vyhrál hlavičkový souboj na polovině hřiště. Míč se dostal k Merklovi, ten ho chytře prostrčil za obranu Hlinska na Patrika Fidlera, který vyšel ze souboje s brankářem úspěšně. Gólmana si položil o zavěsil do odkryté klece, čímž strhl vedení na stranu Luže.

Nebyl to však ještě konec. V nastavení Hlinečtí vystrašili domácí příznivce i hráče, když jejich střelu lobem z 30 metrů zastavilo až břevno.

Luže: Jehlička – Roubínek, Komárek, Mužíček, Kolář (46. Langer), O. Merkl, Lacman, Naď, Koukal, Holub, Fidler

Hlinsko: Rezničenko – Křivka, Portyš, Volf, Zach, Skála (46. Popelka), A. Cach, Vymetal, (68. Dostál), Cepl, Zub, Pelikán.

Starý Máteřov – Slatiňany 3:5 (0:3)

Branky: 56. a 89. Klíma, 73. Fenyk – 12. a 30. Koblasa, 61. a 64. Morávek, 38. Beneš.

Do zápasu vstoupily Slatiňany dobře, celý první poločas byly lepší a zaslouženě vstřelily i tři branky.

Druhá půle probíhala podobně s tím rozdílem, že hosté pod dojmem vysokého vedení vyrobili tři obrovské chyby a dovolili mužstvu Starého Máteřova skórovat. Přesto dokázali postoupit do dalšího kola.

Trenér Slatiňan Petr Myška zhodnotil zápas pro Chrudimský deník: „Něco takového (tři hrubé chyby) si v soutěži nemůžeme dovolit, protože by nás to mohlo stát cenné body. Jinak vnímám naše vítězství jako zasloužené."

Slatiňany: Polák – Vodrážka, Hudec, Malý, Pokorný, Sýkora (62. Sotona), Vladyka, Koblasa (50. Kudrnka), Morávek, (66. Žďánský), Beneš.

Stolany – Libišany 0:5 (0:1)

Branky: 61. a 76. Kaufman, 42. Brož, 70. Vydarený, 74. Vích.

Výběr Libišan byl již nad síly domácího celku. Stolanští se sice statečně prali i v poslepované sestavě, když jim chybělo hned několik hráčů základní sestavy. Za Stolany nastoupili hráči, kteří ještě dopoledne odehráli fotbalový turnaj v Dřenicích, což se také podepsalo na vývoji utkání.

V prvním poločase domácí ještě stačili držet tempo s klubem z Libišan. První branku dostali až po nařízeném přímém kopu pár minut před koncem první půle. Lepší fyzická kondice hostů se nakonec projevila i na výsledku, když dokázali v rozmezí šesti minut vstřelit hned tři branky a rozhodnout tak o své jasné výhře 5:0. Po zásluze tak postupují do dalšího kola Poháru hejtmana Pardubického kraje hráči Libišan.

Stolany: Straka – Ceral, Novotný, Hluchník, Meduna, Kuchta, Jirásek, Hýl (80. Starý), Vácha, Bakeš, Janoušek (70. Kubát).